LED -valaisimet

Lenser -valaisimet
Uuden sukupolven led-valaisimet ovat tyylikkäitä, kestäviä, keveitä ja mikä parasta, erittäin valovoimaisia. Luonnossa.net -palvelun tiimi on syksyn aikana testannut muutamia saksassa valmistettuja LED Lenser -valaisimia. Tiimimme oli positiivisesti yllättynyt näiden valaisimien valaisutehosta ja pienestä virran kulutuksesta. Myös valmistaja uskoo näiden tuotteiden laatuun, ja antaa niille elinikäisen takuun. Esittelemme tässä muutamia testatuista valaisimista:

Head Fire Power Chip
Erinomaisen tehokas otsavalaisin, joka soveltuu kaikille luonnossa liikkujille. Paristo/akkurasia on kevyt ja siro. Kolmella AAA-tyyppisellä paristolla/akulla varustettu valaisin painaa vain 145 grammaa ja valaisee 90 - 100 tuntia.
Valaisimen hihnojen säädettävyys ja kestävyys on hyvä. Valaisinosa on kiinnitetty sarananivelellä, jonka ansiosta valaisin voidaan kallistaa sopivaan asentoon käyttötilanteen mukaan. LEDin kestoikä on jopa 100 000 tuntia. Valaisimen mukana toimitetaan nyloninen suojapussi.

V2 Power Chip
“Jään valkoinen” Luxeon LEDi tekee V2 Power Chipistä oman luokkansa valovoimaisimman valaisimen. Tämä uusi malli käyttää 3 LR1 paristoja ja on toiminta-ajaltaan 10 kertaa pidempi, kuin mikään tavanomainen taskulamppu, jossa käytetään 3D -paristoja. Valaisin on 14,2 cm pitkä ja se toimitetaan kätevässä vyökotelossa. Paristojen toiminta-aika on yli 100 tuntia ja LEDin kestöikä on 100 000 tuntia.
Luxeon Power Chip:in keksimisen myötä valaisimista on saatu entistä tehokkaampia. Mallin valokeila on äärimmäisen tasainen ja kirkas. Valaisin on suunniteltu kestämään koviakin iskuja ja on käyttöiältään sekä pariston kulutukseltaan erityisen hyvää tasoa.

V2 16 Chip Extreme Beam
16 lediä sijoitettuna 16 erillisen heijastin putken sisään tekevät tästä valaisimesta yhden maailman valovoimaisimmista LED-valaisimista. Tämä kaunotar sai kiitosta erityisesti muotoilunsa ja ominaisuuksiensa osalta. Extreme Beam käyttää kolmea C-kokoista paristoa ja on pituudeltaan 26,5 cm ja painaa paristojen ja suojapussin kanssa 650 grammaa. Kuori ruostumatonta terästä.

Luonnossa.net -palvelun testitiimi pani merkille, että Lenser -tuotteiden valokeila on laadultaan yksi parhaimmista, mitä olemme nähneet. Valokeilan keskus on tasainen ja kirkas, mutta myös valokeilan sivuvalaisu on kiitettävää tasoa.
Kapeaa metsäreittiä pitkin kulkeminen keskellä syksyistä yötä onnistui ilman minkäänlaisia ongelmia. Vihdoinkin yövaellukset onnistuvat ilman pelkoa kompastumisesta puun juureen tai kiven murikkaan. Näillä tuotteilla luonnossaliikkuja näkee tarkasti maaston ja sen mitä edessäpäin tapahtuu.

Mikäli olet etsimässä laadukasta ja erityisen valovoimaista LED -valaisinta, eikä tuotteen paino haittaa, olet löytänyt etsimäsi. 16 korkeatasoista lediä ja upea muotoilu tekevät tästä valaisimesta malliston kiistattoman kuningattaren.

V2 Tactical Power Chip -taskulamppu
Law Enforcement -malli istuu erinomaisesti käteen ja on miellyttävä käyttää. Valaisimen kuvioidun urapinnan avulla käyttäjä saa varman otteen lampusta. Valaisimen viimeistely on erinomaista luokkaa. 11 cm pitkän valaisimen saa päälle kätevästi lampun takaosassa olevasta painikkeesta.
Law Enforcement -malli sai testauksen aikana nopeasti parhaan käsivalaisimen maineen, valovoimaisuutensa ja pienen kokonsa ansiosta. Myös Head Fire Power Chip -otsalamppu oli testitiimin keskuudessa kovassa maineessa.

LED Lenserin tuotteet tulevat yleensä tyylikkäissä laatikoissa. Suoja on kevyehkö, eikä kestä kovempaa käsittelyä. Laatikosta löytyy täysin käyttövalmis valaisin. Paristot ovat monissa malleissa jo valmiina valaisimen sisällä ja kantohihnan kiinittäminenkin tapahtuu kädenkäänteessä.

Flexible Light V8 mini
360 astetta taipuvalla, valoa johtavalla varrella varustetulla Flexible Light -mallilla voit valaista kaikkein vaikeimmatkin paikat. Toimii jopa 250 tuntia neljällä AG13 -kelloparistolla, jotka tulevat paketin mukana.
Flexible Light -valaisin voidaan kiinnittää kätevästi hattuun, taskuun, vyöhön tai vaikka kirjan kanteen. Vaikka kyseessä on Flexible Light -sarjan pienin malli, löytyy siitä yllättävän paljon valovoimaa. Kokonaispituutta löytyy 16 cm ja painoa vain 45 grammaa.veden kestävä, saatavissa myös sinisellä ledillä

6 LED-LENSER Turbo Triplex -otsalamppu
Suunniteltu vastaamaan vaellusta, kalastusta sekä eräretkeilyä harrastavan luonnossa liikkujan koviin vaatimuksiin. Otsalampussa on toimivat ja monipuoliset säätömahdollisuudet. Otsanauha on valmistettu elastisesta, mutta samalla myös erittäin kestävästä materiaalista.

Kuuden ledin Turbo Triplex -otsavalaisin on saatavissa myös punaisen värisillä LEDeillä varustettuna. Lampun valo näkyy jopa 1829 metriin saakka. Tuote on tärähdyksen- ja vedenkestävä. Oiva työvälinen tilanteisiin, joissa tarvitset molempia käsiäsi. Kahdella AAA-tyyppisellä paristolla/akulla varustettu otsavalaisin painaa 110 grammaa (ilman paristoja) ja valaisee noin 100 tuntia.

LED-valaisimet
LED Lenser-valaisimia ovat kyllä kalliimpia kuin keskitason Maglitet, mutta ovat toiminnoiltaan täysin omaa luokkaansa. Lenser -valaisimet ovat kohtuuhintaisia verrattuna muihin samantason LED-valaisimiin. Kaikki testaukseen tulleet LED-valaisimet olivat kestävyydeltään ja ominaisuuksiltaan erityisen tasokkaita.

Perinteisten taskulamppujen paristojen energiasta 90% muuttuu lämmöksi ja vain 10% valoksi. LED -teknologian avulla lähes kaikki energia muuttuu valoksi! Tämä pidentää merkittävästi pariston elinikää sekä mahdollistaa suuremman valovoimaisuuden, perinteisiin taskulamppuihin verrattuna.

LED Lenser -valaisimiin voit tutustua tarkemmin
Devaid Oy:n -sivuilla.

Kuvat: Copyright LED Lenser
Artikkeli: Jarmo Kurkela

Sivun alkuun