JDC:n SKYWATCH Xplorer-tuulimittarit tulivat markkinoille vuoden 2004 aikana ja niiden käyttö on nopeasti leviämässä luonnossa liikkujien -ja harrastajien parissa. Nyt saat helppokäyttöisen instrumentin ympäristön olosuhteiden seurantaan. Xplorer-tuoteperheeseen kuuluu neljä mallia (hinnat alkaen 39 euroa.)

 Aktiiviseen käyttöön suunniteltu Xplorer sopii erityisesti retkille, vaelluksille ja purjehdukseen. Uusinta teknologiaa hyödyntävä tarkka instrumentti on varustettu propelilla ja antureilla. Se kertoo vallitsevan ja maksimi tuulennopeuden (mallit 1,2,3,4), vallitsevan lämpötilan ja hyytävyyden (mallit 2,3,4), ilmansuunnan elektronisen kompassin avulla (mallit 3,4), sekä myös korkeuden, ilmanpaineen ja säätrendin (malli 4).

On syytä muistaa, että olipa käytössä mikä tahansa tuulimitari, on syytä myös seurata meteorologisia ennusteita ja varoituksia. Tuulimittarin käyttäminen on kannattavaa, jotta voit ennakoida nopeasti vaihtuvia ilmasto-olosuhteita liikkuessasi luonnossa.

Kaunis sää voi muuttua hetkessä rajuksi ukkosmyrskyksi. Jos olet tietoinen, että kyseiselle päivälle on luvattu myrskyä, tuulimittaria hyödyntämällä ennakoida sen tarkemman ajankohdan ja ehdit ajoissa suojaan.

Luonnossa.net-palvelun oma testitiimi sai testattavaksi Xplorer-tuulimittarin mallit 3 ja 4. Instrumentit saivat testitiimilta kiitosta niiden helppokäyttöisyydestä, hyvästä hinta-laatu suhteesta, keveydestä sekä riittävästä luotettavuudesta.
Xplorer-mallit sulkeutuvat automaattisesti 1 minuutin kuluttua viimeisestä napin painalluksesta. Näin eräliikkujan ei tarvitse pelätä, että laite jäisi vahingossa päälle ja tyhjentäisi samalla pariston. Paristo kestää kiitettävästi jatkuvaa käyttöä yhteensä 400-500 tuntia.

Xplorer-mallit on suunniteltu myös kestämään lyhytaikaisen upotuksen veteen enintään metrin syvyyteen. Kokonaisuudessaan Xplorer mallit ovat tervetullut lisä tuulimittarien maailmaan ja Luonnossa.net:n testitiimi suosittelee erityisen lämpimästi Xplorer 4-mallin hankkimista.

JDC:n SkyWatch Xplorer-malleja saa Suomesta Paratronic Oy:n nettikaupasta.

Artikkeli: Jarmo Kurkela
Yhteistyössä: Paratronic Oy