Puuttuuko mökiltäsi tai metsästyskämpältä kokonaan wc? Oletko kyllästynyt istumaan laholla riu'ulla vuosi toisensa jälkeen? Tässäpä juuri sinulle helposti rakennettava ja halpa vessa. Tämä on mielestäni varsin oiva "keksintö" ja erittäin kilpailukykyinen perinteikkään riu'un kanssa. Sääsket on näissä molemmissa tietenkin riesana, mutta tämän wc:n käyttäjän ei tarvitse ainakaan pelätä lahon riu'un pettämistä.

Muista sijoittaa käymälä mahdolisimman etäälle leiripaikasta ja vedenottopaikasta. Tämän "vessaistuimen" alle sijoitettavan ruukun sijasta voit kaivaa SA-kenttälapiolla sopivan alueen sammalta pois ja homman hoidettuasi voit sitten kääntää neliönmuotoisen sammallaatan takaisin paikalleen. Tämän yksinkertaisen wc:n valmistus tapahtuu seuraavasti:


Tarvitset muovisen terassituolin, sakset, omenan kuorimaveitsen, vanerilevyä, sahan, kynän, pahvia ja kaverin, joka hieman auttaa sahausvaiheessa.

Suunnittele aluksi tuoliin sopiva istuin. Piirrä se pahviin ja leikkaa irti. Sovita sitä tuolin päälle ja tee tarvittavat muutokset. Sen jälkeen tee samanmuotoinen "istuinkehys" vanerilevystä. Sahaa se sitten huolella. Sovita jälleen tuoliin ja tee tarvittavat muutokset. Hio reunojen terävyys pois, jotta vältyt tulevaisuudessa pieniltä haavoilta.Tässä vaiheessa tarvitset sitä kaverin apua - toisen sahatessa kaveri pitää levyä paikallaan.Muista sovittaa "istuinkehystä" tuoliin ja tee sitten tarvittavat muutokset vanerilevyyn. Voit myös jättää vanerilevyn tekemisen väliin ja käyttää wc:tä ihan sellaisenaan.Tässä kuvassa ollaan sahaamassa koneella terassituoliin sopivaa reikää, kuten varmasti voit huomata. Alemmassa kuvassa puolestaan kuorimaveitsellä kuoritaan reunojen terävyys pois.Ja tässä se nyt sitten on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja kauneudessaan.


Tämän "vessaistuimen" alle sijoitettavan ruukun sijasta voit tosiaan kaivaa SA-kenttälapiolla sopivan alueen sammalta pois ja homman hoidettuasi voit sitten kääntää neliönmuotoisen sammallaatan takaisin paikalleen.


Kaikki kiitokset ja kunnia kuuluvat tämän "ihmevessan" suunnittelioille ja tekijöille: Ykälle, Leenalle ja Laurille. Loistavaa jälkeä tuli!:)

Seuraava sivu

 

Sivut on päivitetty 31.03.2003
Copyright © 2001-2003 Jarmo Kurkela