Käytetyn traktorin osto-opas
Suomessa on joka hetki myynnissä yli tuhat käytettyä traktoria. Valikoima on todella laaja muutaman tonnin terapiakoneesta yli sadantuhannen euron urakointitraktoriin.

Käytettyä traktoria hankkiessa kannattaa pitää pää kylmänä ja miettiä tarkasti omat tarpeet, käytettävissä oleva raha ja tulevaisuudensuunnitelmat. Käytetyn traktorin tekninen tarkastus on oma lukunsa, sillä jokaisessa mallissa ja merkissä on omat vahvat ja heikot puolensa. Vanhojen traktoreiden tekniikasta löytyy tietoa esimerkiksi osoitteesta
www.konedata.net.


Internet ja vaihtokonekauppa
Internetin rooli vaihtokonekaupassa on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Suuri osa vaihtokoneista löytää uuden omistajan internetin avulla ja samalla markkinapaikaksi on laajentunut oman paikkakunnan sijasta koko Suomi. Internetin hakukoneet helpottavat hakua, esimerkiksi Valtran Vaihtokonepörssissä voi hakea traktoria mm. merkin, vuosimallin, hinnan, hevosvoimien tai sijainnin mukaan. Lisäksi voit yhdistää eri hakuja ja esimerkiksi laatia mieleisesi varusteyhdistelmän, jota haet.

Valtran Vaihtokonepörssi täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Valtra on Suomen suurin traktoritalo, joka myy vuosittain noin 2000 uutta ja 3000 käytettyä traktoria. Vaihtokonevaraston kierto on tehokasta ja vaihtokonevarasto on saman kokoinen kuin kilpailijoilla, jotka myyvät puolet vähemmän uusia traktoreita. Asiakkaalle tämä tarkoittaa tuoreita koneita, kilpailukykyistä hinnoittelua ja nopeasti uudistuvaa valikoimaa. Usein vaihtotraktori ei ehdi lainkaan myyntipisteeseen, vaan se lähtee uudelle omistajalleen suoraan edellisen omistajan pihasta.


Internetin lisäksi vaihtokonetiedot löytyvät mm. MTV3:n teksti-tv:stä sivulta 748. Teksti-tv:n ja internetin tiedot päivittyvät vähintään kahdesti päivässä. Vaihtotraktoreita voi myös aina kysyä paikalliselta traktorimyyjältä.

Loistava apu vaihtokoneen hankinnassa on vaihtokonemeklari Arja Pihlajasaari. Arjan tavoittaa puhelimitse numerosta 020 350 500 tai sähköpostitse osoitteesta
[email protected]. Arja auttaa kaikissa vaihtotraktoreihin liittyvissä kysymyksissä ja etsii vaatimukset täyttäviä koneita.

Ohessa joitakin kaupankäyntiin liittyviä ohjeita:

- Mieti tarkasti mitä tarvitset, paljonko rahaa on käytettävissä ja millaista traktorin käyttö on tulevaisuudessa.

- Etsi sopivaa traktoria useista eri lähteistä, kuten nettisivuilta, lehdistä, teksti-tv:stä ja myyntipisteistä. Aloita etsiminen hyvissä ajoin, niin saat käsityksen tarjonnasta ja hintatasosta.

- Ole rehellinen itsellesi, kun pohdit hakukriteerejä. Halvalla ei saa hyvää eikä kymppitonnilla uudenkarheaa kuusisylinteristä.


- Voit jättää traktorimyyjälle tai vaihtokonemeklarille toimeksiannon. Hän ilmoittaa sinulle, kun sopiva traktori tulee myyntiin.

- Tutki tarkkaan kaikki traktorista tarjolla oleva tieto. Katso myös lisätietokortti ja valokuvat.

- Kun sopiva traktori löytyy, ota viipymättä yhteys myyjään soittamalla tai sähköpostilla. Hyvien koneiden kauppa käy nopeasti ja parin päivän päästä traktori saattaa olla jo myyty.

- Sovi myyjän kanssa traktorin koeajosta ja esittelystä. Jos sinulla puolestaan on tarjolla vaihtokone, voi paikallinen traktorimyyjä käydä arvioimassa sen hinnan ja laittaa sen myyntiin.

Keskustele artikkelin aiheesta muiden kanssa --->

Valtran Vaihtokonepörssi:
http://valtramme.valtra.fi/main

Artikkeli: Tommi Pitenius, Valtra.
Kuvat: Tommi Pitenius, Valtra.

Copyright © Luonnossa.net. All rights reserved.

 
Etusivulle | Sivun alkuun | Foorumiin