Mitä perhokalastajan rasioista löytyy?
Näillä sivuilla esittelemme
Juhani Korven valmistamia tasokkaita perhoja. Sivun tarkoituksena on esitellä suosituimpia perhoja aloitteleville kalastajille. Nyt perhojen valinta ja hankinta on helppoa kesän kalaretkille.

Nymfit:
Uppoperho, hyönteisten vedessä elävää nymfi vaihetta jäljittelevä perho. Sidos on lyijylangalla painotettu helposti uppoavaksi. Parhaaksi värivaihtoedoksi on osoittautunut musta versio aiheesta. Perho on kevään, kesän, ja syksyn kalastukseen oivallinen valinta.

Klinkhämer:
Pintaperho, jäljittelee sumukorentoa, päivä – ja iltaperho. Koko kalastuskauden läpi hyvä ottiperho. Kansainvälisesti tunnetuimpia pintaperhoja.

Musta Leech:
Uppoperho, streamer, jäljittelee kalanpoikasta. Erinomainen ilta – ja yöperho, hyvä myös kirkkaana päivänä. Perholla kalastetaan pienin nykäyksin, jolloin marabou sidos antaa vieheelle elävän, pientä kalaa jäljittelevän liikkeen. Tämä perho on hyvä olla mukana ja kokeilla silloin kun muut perhot eivät toimi.

Kosken Musta:
Lohiperho, Koski niminen perhokalastaja halusi itselleen täysin mustan lohiperhon. Työnimi Kosken Musta jäikin sitten perhon nimeksi. Ainoastaan hopeinen kierre poikkeaa muuten mustasta perhosta. Sidos on osoittautunut hyväksi perhoksi, varsinkin Etelä – Suomen, taimen - ja lohijoilla.

Puna – Musta Kymiläinen:
Lohiperho, jostain syystä saanut mainetta nimenomaan Kymijoen perhona, mutta on myös hyvä esimerkiksi Tenolla. Alku – ja loppukauden kalastukseen.

Wirran Welho
Lohiperho, huomiovareillä terästetty sidos. Hyvä valinta ottihaluttoman lohen narraamiseen keskikesällä.

Red Tag:
Uppoperho, todellinen jokapaikan perho. Sidos kelpaa kaikille lohen sukuisille kaloille ja on sillä nostettu ylös myös isoja haukia. Jos ei osaa valita sopivaa viehettä siiman päähän on Red Tag hyvä valinta.

Kirjava Paarma:
Nimensä mukaisesti paarma jäljitelmä. Toimii hyvin kirkkaina keskikesän helle päivinä.

Griffit’s Gnat:
Hyönteisjäljitelmä esim. mäkäräinen. Hyvä siika- ja harjusperho järvelle.

Blue Charm:
Lohiperho tummaan veteen tai ilta-aikaan.

Larva:
Näitä toukkajäljitelmiä voit käyttää pilkillä, ongella ja perhokalastuksessa.

Kojamo:
Yksi kuuluisimmista lohiperhoista.Muita erinomaisia perhoja ovat muun muassa:

Dark Nalle Puh:
Pintaperho, jäljittelee vesiperhosta. erityisesti ilta – ja yöperho, hyvä myös päiväaikaan. Perholla kalastetaan vapaasti kelluttaen tai viistättämällä.

Nalle Puh Special:
Yleispintaperho, jäljittelee vesiperhosta tämäkin Puh. Soveltuu koko kalastuskauden läpi. Hyvä valinta varsinkin sameassa tai ruskehtavassa vedessä. Perholla kalastetaan vapaasti kelluttaen tai pinnalla viistäen.

Sepänsälli:
Lohiperho, joka on suunniteltu toimimaan hieman sameassa - tai tummassa vedessä. Alku – tai keskikesän viehe. Sepänsälli on Perhopajan oma luomus, jonka syntyyn liittyy Kalevalaista mystiikkaakin.

Green Highlander:
Lohiperho, nimeltään varmaan tunnetuimpia lohiperhoja. Keskikesän kirkkaiden päivien luottoperho, pohjoisen lohijoille.

Nämä ja monia muita ottiperhoja voit tilata kohtuu hintaan
T:mi Perhopajan sivuilta.

Kuvat: Jarmo Kurkela
Artikkeli: Juhani Korpi

Sivun alkuun