Huhta -jahtiasu

Luonnossa.net -tiimin testauksessa
Huhta on monipuoliseen käyttöön tarkoitettu jahtiasu, jonka suunnittelussa on huomioitu erityisesti liikkumisen ja kerrospukeutumisen vaatimukset. Asun päällinen on kahisematonta, pehmeää ja keveää mikrokangasta sekä pesunkestävää, ruskeaa öljynupukki-nahkaa.Huhta -takin ilmava verkkovuori ja kainaloiden vetoketjuilla varustetut tuuletusaukot monipuolistavat asun käyttömahdollisuuksia. Ratkaisun ansiosta asu toimii hyvin kesäisenä sadeasuna, liikkuvan erämiehen helposti säädeltävänä asuna tai vaativien pakkas/viimaolosuhteiden kuoripukuna. Asuste kannattaakin hankkia riittävän väljänä, jotta kerrospukeutumisesta saataisiin kaikki pelivara irti.

Taskuja on sopivasti 8 kpl takissa ja 4 kpl housuissa. Niiden sijoittelu on toimiva sekä oikea- että vasenkätisten kannalta. Tarranauhoilla suljettavat hihan- ja lahkeensuut ovat myös toimiva ratkaisu. Tarranauhalla suljettava lahkeensuu mahdollistaa lahkeen pitämisen joko saapasvarren sisä- tai ulkopuolella. Saapasvarren sisäpuolella tarranauha ei paina jalkaa, kuten monet soljella toteutetut ratkaisut. Saapasvarren ulkopuolella lahje estää sadeveden valumisen suoraan saappaaseen.

Housujen korotettu vyötärö suojaa ristiselkää kylmällä säällä. Nappikiinnitys olkaimille on erittäin hyvä ja luotettava ratkaisu. Paino jakautui mukavasti myös olkaimille, kun vyölle kiinnitettiin GPS, panosrasioita, puukko, juomapullo ja saalislintuja kantolenkkeihin

Materiaalit
Päällinen on pehmeää ja kahisematonta mikrokangasta. Kudonnan ja viimeistelyn ansiosta mikrokankaat ovat tehokkaasti tuultapitäviä, vettä ja likaa hylkiviä, mutta silti hengittäviä. Takin ja housujen vahvikkeet ovat aitoa, pesunkestävää öljynupukkia. Öljynupukki kuivuu hieman hitaammin kuin kangas, mutta on monen mielestä tyylikkäämmän näköinen. Kalareissujen jälkeen on syytä suihkutella ja harjata kalanlima pois nupukista ennen asun pesua. Takin kainaloissa on vettähylkivillä vetoketjuilla varustetut tuuletusaukot. Housuissa korotettu selkäosa on suojaamassa ristiselkää. Materiaaleina on käytetty 100% pes-mikrokangasta, Gore-Tex Z-liner -materiaalia ja verkko-vuorta.

Testitiimin suositus
Huhta jahtiasu oli ehdottomasti näyttävin asukokonaisuus testissämme olleista jahtiasuista. Asukokonaisuus soveltuu hyvin liikkuvan erämiehen ympärivuotiseen käyttöön. Erityisesti kiitosta asuste sai kainaloiden vetoketjuilla varustetuista tuuletusaukoista. Tuuletusaukot toimivat tehokkaasti lämpötilan säätelijöinä sekä tuulettajina, kun metsästäjä liikkui paljon.