Valokuvauskilpailun tulokset
Olemme arvioineet kaikki Suomi Kuvaa -kilpailuun lähetetyt luontoaiheiset valokuvat. Parhaan kotimaisen luontokuvan tittelistä kilpaili 1400 luontokuvaajaa, jotka lähettivät yhteensä 15 000 digikuvaa. Ensimmäisestä karsinnasta jatkoon pääsi noin 1200 valokuvaa. Kilpailu päättyi 9.10.2010 ja samalla käynnistyi vuoden 2011 kilpailu. Tässä odottamanne tulokset:


Kuvateksti: Kuvakilpailun voittajakuva vuosimallia 2010

Alle 16 -vuotiaat luontokuvaajat saivat tänä vuonna kolme tasoituspistettä. Viime vuoden kilpailussa pystyi vielä saamaan viisi tasoituspistettä. Suurin osa luontokuvista lähetettiin yleiseen sarjaan, mutta kisaan osallistujista noin 25-30% oli alle 16-vuotiaita nuoria.


Palkinnot
Palkitsemme neljätoista parasta valokuvaa. Kilpailumme pääsponsorina toimii Cyberphoto.fi sekä SEA LIFE Helsinki. Cyberphoto.fi palkitsee vuoden 2010 voittajan Nikon D300s -kamerarungolla. SEA LIFE lahjoittaa parhaalle valokuvaajalle vuosikorttinsa sekä seuraavaksi parhaiten kilpailussa menestyneille 3 perhelahjakorttia sekä 10 vapaalippua SeaLifeen.

Kuvakilpailun suosio kasvoi viime vuodesta selvästi ja kuvien taso säilyi erinomaisena. Suomi kuvaa -luontokuvakilpailu on nyt Suomen suurin luontovalokuvauskilpailu. Kuvien joukossa oli tänä vuonna paljon käärme-, maisema- sekä lintukuvia. Muita suosittuja aiheita olivat hyönteis- ja kasvikuvat. Kalastusaiheisia kuvia oli tänä vuonna yllättävän vähän. Sen sijaan ukkosta ja salamointia oli kuvattu paljon.

Toivomme, että jokainen kuvakilpailussa menestynyt lähettäisi kuvaustilanteesta lyhyen kertomuksen, joka julkaistaan kuvan yhteydessä tällä sivulla. Tuomareiden tehtävä oli jälleen haasteellinen. Kuvasta pystyy maksimissaan saamaan 100 pistettä. Kilpailun arvostelivat Luonnossa-verkkolehden tiimi ja tässä lopulliset tulokset tulokset:

TOP 20:

Sija
Pisteet   Kuvaaja
1.     91,3       Antton Vierimaa (Alle 16 -v)
2.     91,2       Pekka Kokko
3.     91,1       Jyri Helttunen
4.     90,9       Tommy Holmblad
5.     90,7       Antti Tervo
6.     90,6       Tuomas Heinonen
7.     90,5       Juha Ollila
8.     90,4       Hannelius Berndt 
9.     90,2       Janne Kekäläinen
10.    89,8      Tomi Ylikulju
11.    89,7      Jussi Hauru
12.    89,5      Tanja Björndahl
13.    89,2      Janne Kekäläinen
14.    88,9      Rauno Volotinen
15.    88,8      Antti Tervo
16.    88,7      Pirjo Natunen
17.    88,6      Jyrki Nieminen
18.    88,5      Marko Junttila
19.    88,4      Janne Kekäläinen
20.    88,3      Jari Heikkinen

(Huom! Kolme tasoituspistettä annettiin kaikille, jotka olivat muistaneet kertoa osallistuvansa alle 16 -vuotiaiden sarjaan. Tästä myös annettiin selkeät ohjeet kilpailusivuilla. Jälkikäteen tasoituspisteitä ei enää anneta). Klikkaamalla alla olevia kilpailussa menestyneitä luontokuvia, näet ne suuremmassa koossa.

Tässä parhaiten sijoittuneet valokuvat:

TOP 60:


1. Kuvaaja: Antton Vierimaa (Alle 16 -v)
Kuvan nimi: Lumikon kurkistus
Kamera: Olympus SP 560-UZ, Olympus ED Lens AF Zoom 4.7-84.2 mm 1:2.8-4.5
Paikka: Lohja

Kuvateksti: Menin erään pellon laitaan kuvaamaan pikkulintuja, Kunnes huomasin jonkin vilahtavan kivikossa. Seisoin paikallani ja odotin kunnes eläin tulisi taas esiin. Lumikko kurkisteli muutamasta eri kolosesta ja sain näpättyä siitä noin 2 metrin päästä tämän kuvan. Sitten lumikko hävisi pelto-ojan koloihin.

2. Kuvaaja: Pekka Kokko
Kuvan nimi: Aamun ylistys
Kamera: Nikon D300 ja Sigma 300/2,8, aukolla 8 iso 400
Paikka: Lappeenranta

Kuvateksti: Olen kuvannut kurkia toistakymmentä vuotta ihan vaan "hyvä kuva "mielessäni. Oheisen kuvan saatuani minusta alkoi tuntua, että juuri tällaista kuvaa olen ollut hakemassa.

3. Kuvaaja: Jyri Helttunen
Kuvan nimi: Luonnollisesti
Kamera: Canon Eos 40D + Canon 200mm f/2.8 II L
Paikka: Kajaani

Kuvateksti: Tilanne tuli erittäin nopeasti eteeni: Kävelin joen rannassa kunnes yhtäkkiä huomasin, että lintu lensi edessäni olevaan puuhun ja alkoi ruokkia poikasiaan. Niinpä toimin nopeasti ja sain tilanteesta onnistuneen kuvan.

4. Kuvaaja: Tommy Holmblad
Kuvan nimi: Pöllö unessa
Kamera: Canon Rebel T1I (500D) ja objektiivi oli Canon 70-200 IS USM L4
Paikka: Yttermark, (Närpiö), pieni lehto

Kuvateksti: Näin, että pöllö lensi pieneen lehtoon ja löysin hänen pesänsä, odotin noin puolituntia ja kun vihelsin niin pöllö tuli esiin.

5. Kuvaaja: Antti Tervo
Kuvan nimi: Liito-oravan liito
Kamera: Canon EOS 50 D+ EF-s 17-55 f 2,8 + salama
Paikka: Sotkamo

Kuvateksti: Kun liito-oravan poikaset aloittava liitoharjoittelut, liitoja voi hyvällä onnella saada tallennettua kuvaksi. Useiden yritysten ja erehdysten jälkeen sain muutaman onnistuneenkin liitokuvan. Ennen laukaisusarjaa hengitys melkin lamaantuu jännitkyksestä, koska kohteen näkee hämärässä heikosti ja niin lyhyen aikaa.

6. Kuvaaja: Tuomas Heinonen
Kuvan nimi: Mesikämmen suolla
Kamera: Canon 1D mark 2 ja Canon EF 500mm 4.5 L
Paikka: -

Kuvateksti: Ensimmäisenä yönä kojussa pääsimme jo näkemään karhun luonnossa - fiilis oli mahtava! Toisena yönä vaihdoimme piilokojua eri kohtaan ja usva tuli taas. Tällä kertaa lampi ei ollut suoraan karhun ja meidän välissä, vaan pääsimme kuvaamaan suon ylittävää otsoa, jonka taakse jäi toinen usvainen lampi.

7. Kuvaaja: Juha Ollila
Kuvan nimi: Revontulet
Kamera: -
Paikka: -


8. Kuvaaja: Hannelius Berndt
Kuvan nimi: Rantakäärme kala-aterialla
Kamera: Canon 50 D 100-400mm 5,6
Paikka: Kirkkonummi


9. Kuvaaja: Janne Kekäläinen
Kuvan nimi: Kapellimestari
Kamera: Nikon D2xs +Nikkor AF 300/2.8
Paikka: Espoo

Kuvateksti: Kesälomalla Parikkalan ylä-tyrjä järven rannalla tuli seurailtua useana päivänä kuikkaperheen elämää kameran etsimenläpi. Rannalla rähmällään tuli vietettyä tuntikausia erämaa järven hiljaisuudessa. joskus kuvia ei saanut lainkaan kun taas välillä tapahtumia oli liikaakin eikä kameramies tahtonut pysyä perässä.

10. Kuvaaja: Tomi Ylikulju
Kuvan nimi: Sulhanen
Kamera: Canon D7 ja Canon 300mm f4
Paikka: Oulun Ylikiimingistä


11. Kuvaaja: Jussi Hauru
Kuvan nimi: Kauriin askel
Kamera: Nikon D300 Sigma 300mm F2.8
Paikka: Liminka, Isoniitty

Kuvateksti: Olin ollut kuvausreissulla isollaniityllä, ja poistullessa huomasin tämän kauriin menevän hirviaidan vierustaa pieneen pusikkoon josta ei ollut kovin montaa poistumistietä. Ajattelin lähestyä pusikkoa, jossa kauris oli. Päätin hiipiä niin lähelle kuin vaan ehdin ennen kuin kauris tulisi takaisin pellolle. Kauriin tullessa pellolle matkaa oli vielä noin 100 metriä, joten jäin paikalleni odottamaan mitä se tekisi.

Hetken tuumattuaan kauris lähti tulemaan minua kohti, ja olisi varmaan tullut vieläkin lähemmäs jos en olisi alkanut ottamaan kuvia siitä. Etäisyyttä oli noin 30-40 metriä. Vaikka kuvasin koko ajan se kiersi minut rauhallisesti - ei ilmeisesti saanut vainua, eikä tunnistanut minua ihmiseksi, ennen kuin liikuin vähän enemmän. Silloin sille tuli kiire, mutta sain vielä otettua muutaman loikka kuvankin, sitten tilanne oli ohi. Kauriin sarvessa roikkuu pieni nahanretale, liekkö tökkinyt vähän hirviaitaan.

12. Kuvaaja: Tanja Björndahl
Kuvan nimi: Salama
Kamera: Nikon D90 + AF-S DX Zoom-NIKKOR 17-55mm
Paikka: Kokkola, Morsiussaari

Kuvateksti: Kesän kovin ukkonen

13. Kuvaaja: Janne Kekäläinen
Kuvan nimi: Tuijotus
Kamera: Nikon D2xs +nikkor AF 300/2.8
Paikka: Espoo

Kuvateksti: Viime talvena kuvausretkellä huomasin varpuspöllön muutaman metrin päässä oksalla istumassa. Pöllö ei tuntunut välittävän minusta ja kuvauspuuhistani ollenkaan.

14. Kuvaaja: Rauno Volotinen
Kuvan nimi: Kulmankolli
Kamera: Canon 30D + EF 70-200 mm f4 IS USM
Paikka: Lieksa

Kuvateksti: Olin näädän pyynnissä itäsiperianlaikani kanssa kun etumaastosta alkoi kuulua haukkua,hiivin haukulle niin yllätys oli melkoinen kun puussa olikin suuri ilves josta sain otettua tämän kuvan.

15. Kuvaaja: Antti Tervo
Kuvan nimi: Missä muikku
Kamera: Canon EOS 50D ja EF 70-200 f 2,8
Paikka: Sotkamo

Kuvateksti: Kajaanissa sai tänä vuonna seurata "city -saukon" edesottamuksia aivan kaupungin keskustassa. Mese -niminen saukko tuli ihmisten tarjoamalle muikkuaterialle jopa useita kertoja päivässä. Kävin joella viisi kertaa ja kahdesti pääsin tapaamaan saukon. Toisinaan paikalle ilmestyi myös muu poikue. Paras ruutu syntyi juuri avannosta nousseesta ruoan hakijasta. Katso YouTube -video Mese -nimisestä saukosta --->

16. Kuvaaja: Pirjo Natunen
Kuvan nimi: Turva
Kamera: -
Paikka: Vantaa

Kuvateksti: Luonnossa harvinaisen suuri pentue on kavunnut turvaan. Kuva on otettu Martiselkosessa kuvauskopista.

17. Kuvaaja: Jyrki Nieminen
Kuvan nimi: Ilta merellä
Kamera: Nikon D200 ja linssinä AF-S 18-70mm f3.5-4.5G IF DX
Paikka: Kirkkonummi

Kuvateksti: Olin Porkkalaniemellä kuvaamassa keväisiä merimaisemia. Illan tullen taivaalle ajautui ohutta pilviharsoa, jonka läpi laskeva aurinko syvän punaisine sävyineen värjäsi maisemaa hetken aikaa.

18. Kuvaaja: Marko Junttila
Kuvan nimi: Vastavalo
Kamera: Canon EOS 7D, Canon EF 70-200mm f/4L IS USM, 111mm, 1/250s, ISO 200, f/5
Paikka: Rovaniemi

Kuvateksti: Oikealta puolen lumitykki tykittää lunta ja osa lumesta siroaa metsään. Kuvassa ilta auringon valo osuu näihin pieniin lumihiukkasiin ja valo siroaa kivasti.

19. Kuvaaja: Janne Kekäläinen
Kuvan nimi: Pusu
Kamera: Nikon D2xs +nikkor AF 300/2.8
Paikka: Espoo

Kuvateksti: Ajelin iltahämärissä porkkalasta kotia kohti, kun tien vieressä näin peuroja. Kuva on otettu auton ikkunasta.

20.  Kuvaaja: Jari Heikkinen
Kuvan nimi: Hyppy
Kamera: Nikon D3 + Nikkor AFI 600/4
Paikka: Kouvola

Kuvateksti: Olin piilokojussa keväällä kuvaamassa teerien soidinta. Kuvassa teerikukko hyppää ja suhauttaa haastaen samalla lähellä olevan toisen teerikukon taisteluun soitimen herruudesta. Kuva on otettu vastavaloon aikaisin aamulla.

21. Kuvaaja: Hannelius Berndt
Kuvan nimi: Oravan leikki
Kamera: Canon 50d obj 100-400mm 5,6
Paikka: Helsinki


22. Kuvaaja: Jari Heikkinen
Kuvan nimi: Nukkujat
Kamera:
Paikka: Kouvola


23. Kuvaaja: Ari Pesonen
Kuvan nimi: Iltalento
Kamera: Sony DSLR-A200 kameralla, objektiivi Sigma 150-500 DG APO HSM
Paikka: Akaa

Kuvateksti: Syyskuun loppupuolella pellolla ruokailleesta joutsen parvesta osa jatkoi matkaa ja onnistuin kuvaamaan kohti lentäneen joutsen parin.

24. Kuvaaja: Ari Rintala
Kuvan nimi: Vanha vene
Kamera: -
Paikka: -


25. Kuvaaja: Juha Ollila
Kuvan nimi: Maakotka
Kamera: -
Paikka: -


26. Kuvaaja: Jyrki Nieminen
Kuvan nimi: Jäätyvä koski
Kamera: Canon EOS 40D ja Sigma 17-70 mm f2.8-4.5 DC Macro
Paikka: Nurmijärvi

Kuvateksti: Kovat pakkaset olivat jäädyttäneet jääkerroksia koskeen, pakkasta oli reilut 20 astetta ja kevyttä pakkasusvaa oli kosken pinnalla luoden upeat puitteet kuvaamiselle.

27. Kuvaaja: Marko Junttila
Kuvan nimi: Karhu herää talviunilta
Kamera: Canon EOS 7D, Canon EF 70-200mm f/4L IS USM, iso 320, 200mm, f/4,5 ja 1/400sec
Paikka: Rovaniemi

Kuvateksti: Karhu kaivaa itsensä ulos talvipesästä.
Katso koko kuvasarja: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ja 7.

28. Kuvaaja: Jyrki Nieminen
Kuvan nimi: Tilhet
Kamera: Nikon D70 ja linssinä sigma 70-200mm f2.8 EX
Paikka: Hyvinkää

Kuvateksti: Syksyinen marjasato huokutteli tilhet herkuttelemaan sankoin joukoin.

29. Kuvaaja: Ari Aalto
Kuvan nimi: Vartiopaikka
Kamera: -
Paikka: Utsjoki


30. Kuvaaja: Jukka Hernetkoski
Kuvan nimi: Pakkanen
Kamera: Nikon D90, objektiivi Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X
Paikka: Nummela

Kuvateksti: Olin jo pidempään suunnitellut kuvausretkeä talviseen metsään ja tammikuun 26. päivä tarjosi siihen hienot puitteet: pakkasta reilut 20 astetta, kuulas ja tyyni talvi-ilta. Kuvassa olevan kelohonka löytyi lähimetsästä ja sen alta löytyikin mukavat kuvakulmat. Lunta oli puolisen metriä, joten metsässä liikkuminen ilman suksia/lumikenkiä tarjosi riittävästi liikuntaa, jotta kylmä pysyi loitolla.

31. Kuvaaja: Sami Keränen
Kuvan nimi: Viirupöllön liito
Kamera: Canon EOS 40D ja Canon EF 400 2.8 L
Paikka: Suomussalmi

Kuvateksti: Toukokuussa olin menossa tarkastamaan että onko viirupöllö tullut pesähongalleen, varasin nelisatasen 1.4:lla jatkeella mukaani että voin tarpeeksi kaukaa tarkkailla tilanetta. Kuvan sain otettua käsivaralta pöllön palatessa pesälle.

32. Kuvaaja: Tuomas Heinonen
Kuvan nimi: Jurmon vappu
Kamera: -
Paikka: -


33. Kuvaaja: Artturi Kivineva
Kuvan nimi: Pastellimetso
Kamera: Canon EOS 40D ja Sigma 120-400/4.5-5.6.
Paikka: Ylistaro

Kuvateksti: Ensimmäisellä onnistuneella metsonkuvauskeikalla keväällä 2009 oli useita ukkometsoja ja koppeloita. Paikka on uskomattoman kaunista mäntykangasta, johon valo sopii mukavasti ja tuo kuviin vaikkapa pastellin sävyjä.

34. Kuvaaja: Jesse Heikkinen
Kuvan nimi: Katse
Kamera:
Paikka: Kouvoo


35. Kuvaaja: Jussi Hauru
Kuvan nimi: Kuikkapari sumuisella lammella
Kamera: Nikon D300 Sigma 300mm F2.8
Paikka: Liminka


36. Kuvaaja: Seija Olkkonen
Kuvan nimi: Näkymä Pallakselle Keimiötunturin huipulta
Kamera: Nikon coolpix P 5000
Paikka: Muonio


37. Kuvaaja: Jari Heikkinen
Kuvan nimi: Tähystäjä
Kamera: -
Paikka: Kouvola


38. Kuvaaja: Pekka Saarenpää
Kuvan nimi: Lainiotunturin korea pilaja
Kamera: -
Paikka: Kokkola


39. Kuvaaja: Silja Heikkinen (Alle 16 -v)
Kuvan nimi: Kesäyö
Kamera: Canon EOS 350D + Canon Ef 50mm f/1.8 II
Paikka: Hyrynsalmi (Väisälän järvi), Kainuu

Kuvateksti: Palasimme perheen kanssa vastarannan mökiltä omalle mökillemme, ja kesäyö sai järven näyttämään uskomattomalta. Soutaessamme järven yli, nappasin kuvan.

40. Kuvaaja: Pirjo Natunen
Kuvan nimi: Peto
Kamera: -
Paikka: Martinselkonen, (kuvauskoju)


41. Kuvaaja: Jari Heikkinen
Kuvan nimi: Närhi
Kamera: -
Paikka: Kouvola


42. Kuvaaja: Janne Kekäläinen
Kuvan nimi: Huuto
Kamera: -
Paikka: Espoo


43. Kuvaaja: Jari Heikkinen
Kuvan nimi: Lähtö
Kamera:
Paikka: Kouvola


44. Kuvaaja: Juha Ruotsalainen
Kuvan nimi: Kyykäärme lepäämässä
Kamera: -
Paikka: Espoo


45. Kuvaaja: Jani Sormunen
Kuvan nimi: Teeri
Kamera: -
Paikka: Lieksa


46. Kuvaaja: Tuomas Heinonen
Kuvan nimi: Koli
Kamera: -
Paikka: Espoo


47. Kuvaaja: Tomi Ylikulju
Kuvan nimi: Äitiii missä sää oot?
Kamera: canon 7D 300mm f4L
Paikka: Martinselkonen


48. Kuvaaja: Väinö Palokoski
Kuvan nimi: Ilmakuljetusta odotellaan
Kamera:
Paikka: -

Kuvateksti: Tuulihaukan poikaset odottamassa ilmakuljetusta.

49. Kuvaaja: Sami Keränen
Kuvan nimi: Koskelo
Kamera: Canon EOS 40D ja Canon EF 400 2.8 L
Paikka: Suomussalmi

Kuvateksti: Koskelo verrytteli siipiään kalastuksen välillä useaankin otteeseen.

50. Kuvaaja: Milla Piho-Takatalo
Kuvan nimi: Juuri ennen myrskyä
Kamera: -
Paikka: Salo


51. Kuvaaja: Tomi Ylikulju
Kuvan nimi: -
Kamera: Canon 7d ja Canon 300 mm lf4
Paikka: Suomussalmi


52. Kuvaaja: Jussi Hauru
Kuvan nimi: Laulujoutse
Kamera: Nikon D300 Sigma 300mm F2.8
Paikka: Liminka


53. Kuvaaja: Ville Heikkinen
Kuvan nimi: Parittelu
Kamera: -
Paikka: -


54. Kuvaaja: -
Kuvan nimi: Käsilamput matkassa
Kamera: -
Paikka: -


55. Kuvaaja: Jyrki Nieminen
Kuvan nimi: Kylmää ja lämmintä
Kamera: Canon EOS 40D ja linssinä Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC Macro
Paikka: Pori

Kuvateksti: Pakkasta oli parikymmentä astetta ja aurinko oli juuri laskenut horisontin taakse, avomereltä tulleiden aaltojen pärskeet olivat jäätyneinä jättäneet upeat jäämuodostelmat rantakallioille.

56. Kuvaaja: Saara Loukkola
Kuvan nimi: Seitti
Kamera:
Paikka: Oulu


57. Kuvaaja: Päivi Toppila
Kuvan nimi: Teeren poikanen piilosilla
Kamera: Nikon D60 ja Nikon AF-S VR zoom-nikkor 70-300 mm.
Paikka: Pattijoki

Kuvateksti: Teeripoikue juoksi nopeasti tien yli Muut poikaset jatkoivat matkaansa metsään, mutta tämä yksi poikanen päätti piiloutua pusikkoon ja välillä nosteli päätään ja kurkisteli sieltä - veikeä poikanen.

58. Kuvaaja: Jari Heikkinen
Kuvan nimi: Kaakkuri
Kamera: Nikon D3 + Nikkor AFI 600/4
Paikka: Kouvola59. Kuvaaja: Pekka Lankia
Kuvan nimi: Korento
Kamera: Nikon D3000 ja Sigma 70-300mm F4-5.6 DG OS
f/11 , 1/160 sek , ISO 400 , -0,3 step , polttoväli 300 mm (täyskennoisen putki, vastaa groppikennoisella 480 mm)
Paikka: Joutsa

Kuvateksti: Kiertelin helteisenä elokuun alun päivänä aurinkoisia pellonreunoja, joilla lenteli paljon korentoja. Kukat ja muu kasvusto jo vahvasti kuihtumaan päin pitkällisen kuivuuden tähden. Se loi kuvien taustaksi oman värimaailmansa.

60. Kuvaaja: Sami Keränen
Kuvan nimi: Kosintaa
Kamera: Canon EOS 40D ja Canon EF 400 2.8 L
Paikka: Suomussalmi

Kuvateksti: Kosintaa kuvan sain otettua hieman tuurilla. Kukot pitivät soidintaan reilun 50:n metrin päässä. Pääasiassa tummat kukot ja vaaleammat olivat reunalla ja sillon tällön joku naaraista lensi katsomaan tarjontaa sivummalla. Teltta koju sattui olemaan sopivalla kohdalla.

61. Kuvaaja: Pekka Saarenpää
Kuvan nimi: Sininen hetki
Kamera: -
Paikka: Kouvola


62. Kuvaaja: Jari Heikkinen
Kuvan nimi: Apua
Kamera: Nikon D3
Paikka: Kouvola


63. Kuvaaja: Jussi Hauru
Kuvan nimi: Hämähäkkien maa
Kamera: Nikon D300
Paikka: Liminka


64. Kuvaaja: Ari Kaarakainen
Kuvan nimi: Lumikko
Kamera:
Paikka: Myrskylä


65. Kuvaaja: Joel Rahkonen
Kuvan nimi: Ylös, ulos ja lenkille
Kamera: -
Paikka: Jyväskylä


66. Kuvaaja: Jani Hopponen
Kuvan nimi:
Kamera:
Paikka: Jyväskylä


67. Kuvaaja: Joel Rahkonen
Kuvan nimi: Ritaritoukka
Kamera: -
Paikka: Jyväskylä


68. Kuvaaja: Tuomas Heinonen
Kuvan nimi: Aivastus
Kamera: Canon 1Dmark II, Objektiivi: Canon EF 85 1.2 L, aukko 1.4
Paikka: Seurasaari

Kuvateksti: Lokakuussa Seurasaaressa oravia kuvaamassa.

69. Kuvaaja: Hannu
Kuvan nimi:Täältä tullaan elämä
Kamera: -
Paikka: Pietarsaari


Parhaat metsästys- ja kalastusaiheiset kuvat
Haluamme parhaiden luontokuvien valokuvan lisäksi vielä antaa kunniamaininnan parhaille metsästys-, retkeily-  ja kalastusaiheisille kuville. Parhaat kuvat tulivat Rauno Volotiselta, Pasi Kukkolalta sekä Sami Keräseltä. Tässä parhaimmistoa meille lähetetyistä kuvista:

Kuvaaja: Rauno Volotinen
Kuvan nimi: Erävoitto
Kamera: -
Paikka: -


Kuvaaja: Pasi Kukkola
Kuvan nimi: Kalastaja
Kamera: -
Paikka: -


Kuvaaja: Rauno Volotinen
Kuvan nimi: Ilves
Kamera: -
Paikka: -


Kuvaaja: Rauno Volotinen
Kuvan nimi: Ukko-Metto
Kamera: -
Paikka: -


Kuvaaja: Petteri Ovaskainen
Kuvan nimi: Aamukahvit
Kamera: Canon EOS 450D ja Canon EF 70-300mm F/4-5.6 IS USM
Paikka: Kuopio


Kuvaaja: Juha Happonen
Kuvan nimi: Jiggaamassa
Kamera: -
Paikka: -


Kuvaaja: Sami Keränen
Kuvan nimi: Jänissaalis
Kamera: -
Paikka: -


Kuvaaja: Ari Kaarakainen
Kuvan nimi: Nokikahvit
Kamera: -
Paikka: Myrskylä


Kuvaaja: Juha Happonen
Kuvan nimi: Jättiahven
Kamera: -
Paikka: -


Kuvaaja: Sami Keränen
Kuvan nimi: Tiukka paikka
Kamera: -
Paikka: -


Kuvaaja: Sami Keränen
Kuvan nimi: Tulilla
Kamera: -
Paikka: -


Kuvaaja: Sami Keränen
Kuvan nimi: Lentoon ammunta
Kamera: -
Paikka: -


Kuvien valinnan perusteluita:
Kuvakilpailun järjestämisen tarkoituksena on kannustaa erä- ja luontovalokuvaukseen, mutta myös saada tuleviin artikkeleihimme sopivaa kuvamateriaalia. Näin ollen arvostamme paljon sellaisia kuvia, joilla voi olla käyttöä tulevaisuudessa talkoohengellä toimivan Luonnossa.net -palvelun kehittämisessä.

Tärkeinä seikkoina pidimme muun muassa kuvista välittyvää tunnelmaa, kuvan laatua, kohdetta sekä kuvan kokonaisuutta. Myös kuvatun kohteen harvinaisuus ja kuvaustilanteen vaativuus vaikuttivat lopullisiin valintoihin. Hyvä kuva herättää aina jotain tunteita katsojassa. Haluamme olla tällä kilpailulla kannustamassa suomalaisia valokuvaamaan enemmän luonnossa. Uusi valokuvauskilpailu on jo käynnistynyt!

Kiitos kaikille osallistuneille!

Copyright © Luonnossa.net. All rights reserved.

 Kuvakilpailun etusivulle | Sivun alkuun | Foorumiin