Minkä koiran kanssa metsästämään?

Valvojat: remington870, Tuisku, sorsastaja, Hylsysoppa, CZ 527 Lux, Torgoth, Hankipoika, k.jooseppi, JoneK

Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja SiteAdmin päivämäärä La Heinä 08, 2006 12:38 pm

Kysymys siis on, että minkärotuisen koiran kanssa käytte metsästämässä ja mistä metsästyksestä koiralla on kokemusta. Olisi hienoa jos voisit myös hieman kirjoittaa koiran luonteesta.

Varmasti moni käy lintumetsällä ja hirveä haukkumassa....Käyttekö metsästyskokeissa? Kertokaa kaikkea kisailusta vapaa-aikaan.

Admin, .
Käyttäjän avatar
SiteAdmin
Site Admin
 
Viestit: 841
Liittynyt: Ti Kesä 27, 2006 10:59 am

Kirjoittaja kalle-- päivämäärä La Heinä 08, 2006 12:56 pm

elikkä koira on jämtlanninpystykorva narttu, hirveä ei olla vielä keretty haukkua koska on vielä pentu mutta tässä syksyllä olisi tarkotus niihinkin hommiin.. on tietenki nyt kesälläkin harjoiteltu jäljittää veri jälkeä ja haisteltu ja maisteltu muitakin makuja. narttu on kovaluontonen ja aika itsepäinen.

kalle--
Kehityskelpoinen
 
Viestit: 12
Liittynyt: To Heinä 06, 2006 12:51 pm
Paikkakunta: rovaniemi

Kirjoittaja Torgoth päivämäärä La Heinä 08, 2006 2:41 pm

Itselläni, tai oikeastaan vaimokkeellani:), on labradorinnoutaja, jota olen käyttänyt kyyhkys-, sorsa- ja haittalintujahdeissa. Koira on jo neljän vuoden, mutta meillä se on ollut vasta vuoden. Olin yllättynyt, miten hyvin se silti osasi metsällä toimia, kärsivällisyyttä lukuunottamatta, kun sitä ei ikinä ennen ollut metsällä käytetty. Harmittavan vähän ehdin sitä viime syksynä ja tänä keväänä metsällä käyttää, mutta tänä syksynä on loma järjestetty niin, että pääsen mahdollisimman paljon metsästämään. Koira on suorastaan liian kiltti, kaikki ihmiset ovat kavereita, samoin oletusluonteisesti myös toiset koirat, jos ne eivät aloita räkytystä. Kokeissa en ole sitä käyttänyt, mutta vaimoke näyttelyistä innostunut, toistaiseksi takana vain pari match showta, mutta viikon päästä olisi oikea näyttely.
Vanhemmillani on suomenpystykorva, jota käytän sitten kanalintujahdissa. Heillä oli myös ajokoira, mutta se jouduttiin toissa kesänä lopettamaan, kun ikä toi mukanaan vaikka mitä sairauksia.
Torgoth
Moderaattori
 
Viestit: 758
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 7:07 pm
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

Kirjoittaja Jaakko päivämäärä La Heinä 08, 2006 8:48 pm

Aijemmin tuli sorsametsällä käytyä novascotiannoutajan kanssa.Koira vanhettua muutama vuosi siihen kuntoon,ettei jaksanut enää reissuille lähteä oli aika siitä luopua.
Suomenajokoiraa on tullut käytettyä tieten jänismetsillä.
Kanalinnustuksessa toki karkea karvainen saksanseisoja.Eteenkin uros saksanseisojat vaatii kouluttajalta paljon,että siitä saadaan toimiva ja se ei välttämättä ole paras koira mistä aloittaa harrastus.Mutta sitkeys palkitaan.
Mitkään edellä mainituista koirista ei ole käynyt näyttelyissä, eikä muissakaan kokeissa.
Jaakko
 

Kirjoittaja mäykkynen päivämäärä Su Heinä 09, 2006 8:24 am

Nykyään on 3 vuotias pk.mäyräkoira jota käytän pääasiassa luolapyynnissä, kanalintujahdissa myös mukana haukkuvana ja karkoittavana, ajo puolellakkin toimii välttävästi(kettu, jänis, peura ja kauris) noutavanakin toimis mutta ei ole käyttöä noutavalle koiralle. Ja haavakkojen jäljitykseen on myös ihan toimiva peli.
Tyytyväinen olen ollut koiran monipuolisuuteen.
mäykkynen
Aloittelija
 
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 5:31 am
Paikkakunta: hanko

Kirjoittaja Hylsysoppa päivämäärä Ma Heinä 10, 2006 12:48 pm

2 koiraa tällä hetkellä. Parivuotias seropinoutaja ja 1,5 vuotias ajokoira.
Kumpikin koirista toimii metsällä mielestäni paremmin kuin hyvin ovathan koirat vielä nuoria. Noutaja etsi/nouti viimesyksynä n.60 lintua vedestä ja muutamia metsälintunoutoja maalta. Ei nouda laukauksesta ja luovuttaa saaliin kä-teen, ei pure riistaa. Ajokoiran ensimäinen ajo 7 kuisena ja muutamia onnistuneita kaatoja ajojen päätteeksi. Ajokoiraa olis tarkoitus käyttää ajokokeissa tänätalvena jos koira toimii riittävän hyvin syksyllä. Yksi näyttely takana josta juneh1.
Kumpikin ovat luonteeltaan lempeitä ihmisiä ja toisia koiria kohtaan, riistalle onkin sitten toinen ääni kellossa...
http://apollo.suntuubi.com

Van varmasti osu, käyvväänpä kahtomassa...
Käyttäjän avatar
Hylsysoppa
Moderaattori
 
Viestit: 542
Liittynyt: Ma Heinä 10, 2006 10:35 am

Kirjoittaja JL33 päivämäärä Pe Heinä 14, 2006 5:46 pm

Torgoth kirjoitti:Itselläni, tai oikeastaan vaimokkeellani:), on labradorinnoutaja, jota olen käyttänyt kyyhkys-, sorsa- ja haittalintujahdeissa. Koira on jo neljän vuoden, mutta meillä se on ollut vasta vuoden. Olin yllättynyt, miten hyvin se silti osasi metsällä toimia, kärsivällisyyttä lukuunottamatta, kun sitä ei ikinä ennen ollut metsällä käytetty. Harmittavan vähän ehdin sitä viime syksynä ja tänä keväänä metsällä käyttää, mutta tänä syksynä on loma järjestetty niin, että pääsen mahdollisimman paljon metsästämään. Koira on suorastaan liian kiltti, kaikki ihmiset ovat kavereita, samoin oletusluonteisesti myös toiset koirat, jos ne eivät aloita räkytystä. Kokeissa en ole sitä käyttänyt, mutta vaimoke näyttelyistä innostunut, toistaiseksi takana vain pari match showta, mutta viikon päästä olisi oikea näyttely.
Vanhemmillani on suomenpystykorva, jota käytän sitten kanalintujahdissa. Heillä oli myös ajokoira, mutta se jouduttiin toissa kesänä lopettamaan, kun ikä toi mukanaan vaikka mitä sairauksia.Noutaja toimii hyvin karkkotavana lintukoirana kanalintujahdissa ja hakee haavakotkin.
youll never walk alone
JL33
Aloittelija
 
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Heinä 14, 2006 4:50 pm

Kirjoittaja karik päivämäärä La Heinä 15, 2006 10:46 am

yksi terrieri luola pyynnissä ja tulee sitä pidettyä lintumetilläkin mukana kulkemassa.
Käyttäjän avatar
karik
Aloittelija
 
Viestit: 5
Liittynyt: La Heinä 01, 2006 5:59 pm

Kirjoittaja mäykkynen päivämäärä La Heinä 15, 2006 6:54 pm

Monasti on ollut mainosta terrien ja pikkukoirien "noutamisesta" ja aina itselle nousee hymy, olenkin luvannut että meille pääsee sorsalle ja minä soudan eikä maksa mitään mutta sen terrin,tms on kanssa sitten noudettava Very Happy Joo eihän territ ja mäykyt vedestä ole kummosiakaan noutajia varsinkaan jos on enemmänkin kasvillisuutta, mut maalla ainaskin mun mäykky on ihan oiva noutaja vaikka en sitä esim. kyyhky jahtiin mukaan ota. Autossa se saa kyllä monesti odottaa jos sattuu jokin lintu "hukkaan" niin haetaan sitten koira autosta ja koira etsii hukatun linnun.
mäykkynen
Aloittelija
 
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 5:31 am
Paikkakunta: hanko

Kirjoittaja kuiskaus päivämäärä Su Syys 24, 2006 11:15 am

Venäjänajokkien kanssa kuljetaan metsäreissuilla. Aikuinen ajaa kettua ja jänistä, kakarakoirasta on tavoite saada puhdas kettuajuri.
kuiskaus
Aloittelija
 
Viestit: 9
Liittynyt: Su Syys 24, 2006 9:59 am

Kirjoittaja KyyhkyKiller päivämäärä Su Syys 24, 2006 1:48 pm

Ajokoiralla jänestä ja Kultasellanoutajalla lintuja jahtaillaan.
Laaki Ja Vainaa!
KyyhkyKiller
Aika Tekijä
 
Viestit: 35
Liittynyt: Su Syys 10, 2006 5:07 pm

Kirjoittaja Torgoth päivämäärä Ma Syys 25, 2006 4:07 pm

JL33 kirjoitti:Noutaja toimii hyvin karkkotavana lintukoirana kanalintujahdissa ja hakee haavakotkin.

Tuo tuli huomattua, mutta pitää pystykorvallekin saada metsätunteja, enkä usko, että labbiksen kunto kestäisi 16 tunnin metsässä kävelyä.
Torgoth
Moderaattori
 
Viestit: 758
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 7:07 pm
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

Kirjoittaja remington870 päivämäärä To Joulu 21, 2006 1:34 pm

Sedän ja serkn kanssa tulee oltua Beaglen kanssa jänöjahdissa. Itselläni ei koiraa ole, mutta labradorinnoutaja tulee olemaan.
Pystäri on kyllä mahtava koira, saattaa ajaa jänistä noutaa lintuja ja haukkua lintuja. Todella hyvä työkalu pystyy melkein mihin vaan. Tahtovat kuitenkin yleensä olla "paukapäitä".
Muista, että metsästäjänä aina edustat koko metsästäjäkuntaa. Ota huomioon maanomistajat ja kunnioita muiden luonnossaliikkujien mielipiteitä.
Käyttäjän avatar
remington870
Moderaattori
 
Viestit: 642
Liittynyt: Ma Heinä 03, 2006 8:10 pm
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

Kirjoittaja sorsastaja päivämäärä Su Heinä 08, 2007 5:47 pm

labbiksen kanssa tulee käytyä jahdissa. niin sorsa,metsäkanalintu kuin myös jänöjahdit luonnistuu kyyhkyjahdissa en ole käyttänyt..

sorsastaja
Moderaattori
 
Viestit: 811
Liittynyt: La Tammi 27, 2007 4:53 pm
Paikkakunta: Pohjois-savo

Kirjoittaja homenokka päivämäärä Ma Heinä 09, 2007 8:57 am

Dreeverin kanssa jahtaillaan jäniksiä. Piskille eka syksy. Saas nähä, miten rupiaa toimimaan.
Käyttäjän avatar
homenokka
Aktiivinen kirjoittaja
 
Viestit: 211
Liittynyt: Ma Heinä 03, 2006 1:47 pm
Paikkakunta: Keski-pohojanmaa

Kirjoittaja Torgoth päivämäärä To Heinä 12, 2007 1:13 pm

sorsastaja kirjoitti:kyyhkyjahdissa en ole käyttänyt..

Miksi et?


Nyt on kaksi labradorin noutajaa, toinen tosin saa odottaa vielä vuoden ennen tosi toimiin pääsemistä. Ajokoiran pentukin saatiin, tuskin vielä ensi syksynä kovin mahtavia ajoja voi odottaa, mutta pääseepähän pitkästä aikaa kunnolla jänistä jahtaamaan.
Torgoth
Moderaattori
 
Viestit: 758
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2006 7:07 pm
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

Kirjoittaja sorsastaja päivämäärä To Heinä 12, 2007 3:00 pm

Torgoth kirjoitti:
sorsastaja kirjoitti:kyyhkyjahdissa en ole käyttänyt..

Miksi et?


Nyt on kaksi labradorin noutajaa, toinen tosin saa odottaa vielä vuoden ennen tosi toimiin pääsemistä. Ajokoiran pentukin saatiin, tuskin vielä ensi syksynä kovin mahtavia ajoja voi odottaa, mutta pääseepähän pitkästä aikaa kunnolla jänistä jahtaamaan.


en "kerennyt" vai pitäskö sanoa ymmärtänyt viime syksynä siihen hommaan opettaa koira nimittäin on kohta 3 vuotias ja viime syksynä vasta ensi kertaa käytetty jahdissa. hommasin koiran siis kesällä...ihmeen hyvin se tuntui vielä oppivan kuviot vaikkei koskaan käytetty metsällä tänä syksynä aion opettaa sitä myös tuohon kyyhkyhommaan. saa nähä miten käy

sorsastaja
Moderaattori
 
Viestit: 811
Liittynyt: La Tammi 27, 2007 4:53 pm
Paikkakunta: Pohjois-savo

Kirjoittaja hartsi päivämäärä Pe Syys 14, 2007 12:50 pm

mikäs koira sopis vähä kaikken mettästykseen sorsa,kyyhys,jänis,mettälinnut ?
hartsi
Aika Tekijä
 
Viestit: 46
Liittynyt: Su Syys 09, 2007 4:43 pm
Paikkakunta: etelä-pohjanmaa

Kirjoittaja tahvo päivämäärä Pe Syys 14, 2007 3:36 pm

hartsi kirjoitti:mikäs koira sopis vähä kaikken mettästykseen sorsa,kyyhys,jänis,mettälinnut ?


Sekarotuinen .Meidän koira saa jäniksen hyvin ylös ja ajaa sitä semmosen vartin,joskus siitä ajusta saa pupun ammuttua.Lintua haukkuu ihan hyvin ja muutama teeri ja metso on ammuttu.Kyyhkyn hakee moitteetta mutta sorsassa meinaa olla ongelmia,joskus hakee ja joskus ei,mutta jos tippuu maalle niin kyllä aika hyvin löytää ja merkkaa sen.Joskus jopa tuo sen.
tahvo
Aika Tekijä
 
Viestit: 62
Liittynyt: To Heinä 13, 2006 10:29 pm
Paikkakunta: Iisalmi

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja Repe päivämäärä Ma Huhti 06, 2009 5:57 pm

Dreevereillä jänistä ja kettua. Ruotsissa olen käynyt muutamia kertoja kaurismetsällä dreeverillä.

Ajokokeissa ja näyttelyissäkin on käyty. Tuloksena vanhemmalla 4 x DRAJ 1 ja 3 Sertiä näyttelyistä (6 kpl).
Nuorempi vasta opettelee jänikselle, näyttelystä Jun1/1.
PARASTA ELÄMÄSSÄ ON ITSE ELÄMÄ !

Repe
Kunniajäsen
 
Viestit: 30
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 10:05 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja Julius päivämäärä To Elo 06, 2009 8:14 am

Aika monenlaisella koiralla on tullu metästettyä.
Ensimmäinen koira metästyskäytössä oli pystykorva (suoemenpystärin ja karjalan karhukoiran sekoitus) vuonna -75 kun aloittelin. Kotitalon asukki.
Sen jälkeen springereitä on ollut viisi, suomenajokoiria kolme ja saksanseisojia yksi. Lisäksi metästyskavereiden noutajilla, lapukoilla ja kiharoilla, on tullu metästettyä aika monesti.(välillä itellä kun ei koiraa ollut) Kuusi koiraa olen jo tuonne tontin nurkkaan ehtinyt kuopata.
Tällä hetkellä kotona kaksi käyttölinjaista springeriä ja lyhytkarvainen saksanseisoja. Niillä pärjää kun en tuota isompaa riistaa ( eli hirviä) metästä. Kaikki linnut ja jänikset noilla hoituu.
Julius
Harrastaja
 
Viestit: 16
Liittynyt: To Heinä 23, 2009 9:15 am

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja mimme päivämäärä To Elo 06, 2009 3:18 pm

Nonni, Julius pisti vedättäen .

Tällä hetkellä metällä käydään miehen veljen kk saksanseisoja/suomenajokoira-yhdistelmällä. Tulevaisuudessa toivottavasti omalla karkkarilla.
mimme
Kehityskelpoinen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Su Elo 02, 2009 2:43 pm

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja harri.salo päivämäärä Pe Elo 07, 2009 4:46 am

tällä hetkellä on englantilais-venäläinenajokoira 2 venäläis-eurooppalaista laikaa...

suomenajokoiran ja itälaikan sekotus ja tänään haen suomenajokoiran pennun...
harri.salo
Harrastaja
 
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Maalis 26, 2008 5:13 am
Paikkakunta: lestijärvi

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja Oskari päivämäärä Pe Elo 07, 2009 1:03 pm

Nonni, Julius pisti vedättäen .

Tällä hetkellä metällä käydään miehen veljen kk saksanseisoja/suomenajokoira-yhdistelmällä. Tulevaisuudessa toivottavasti omalla karkkarilla.Siis onko niin että mimme ei ole kouluttanut seisojaa itse itselleen?
Onkos montakin koiraa mitkä itse kasvattanut ja kouluttanut?
Käyttäjän avatar
Oskari
Vakituinen kirjoittaja
 
Viestit: 194
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 4:20 pm
Paikkakunta: Satakunta

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja mimme päivämäärä Pe Elo 07, 2009 7:51 pm

^
Mistä niin päättelet että en olisi omaa seisojaa kouluttanut? Toisessa ketjussa lukee että olen omistanut ja kouluttanut kaksi mannermaista kanakoiraa (ja ollut mukana kouluttamassa aika monta muuta joihin kuuluu sekä lyhkäsiä että karkkareita). Tällä hetkellä en omista omaa, toivottavasti tulevaisuudessa asia korjaantuu. Nyt en edes yritä hommata omaa koska on tuo pieni kaksijalkainen koulutettavana joka vie aika täydellisesti aikani, katsotaan sitten kun hän on hieman kasvanut.
mimme
Kehityskelpoinen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Su Elo 02, 2009 2:43 pm

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja Oskari päivämäärä La Elo 08, 2009 1:16 am

Jees, en vanhoja txt ulkoa muistanut, tuossa kun miehen veljen kanssa käyt metällä.
Taidat olla sama hlö jolta joskus tuollaista eksoottista koiraa kyselin, taisi olla silloin kun pk meni monttuun od.n takia, aikaa kylläkin kymmenisen vee, mikäli nyt tuon rodun arvasin kirjoituksestasi oikein.
Meillä nuo 3 tenavaa kanssa hieman ainakin menoja rajoittaa..
Käyttäjän avatar
Oskari
Vakituinen kirjoittaja
 
Viestit: 194
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 4:20 pm
Paikkakunta: Satakunta

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja mimme päivämäärä La Elo 08, 2009 6:10 am

^
En usko että olet minulta 10v sitten kysellyt koiraa .
mimme
Kehityskelpoinen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Su Elo 02, 2009 2:43 pm

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja Hylsysoppa päivämäärä Ti Elo 11, 2009 11:13 am

Nyt on pystykorva varttumassa ja syksyllä tulee sitten neljäs koira(kreikanajokoira) taloon joka haetaan kreikasta.
http://apollo.suntuubi.com

Van varmasti osu, käyvväänpä kahtomassa...
Käyttäjän avatar
Hylsysoppa
Moderaattori
 
Viestit: 542
Liittynyt: Ma Heinä 10, 2006 10:35 am

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja Black-grouse päivämäärä Su Elo 30, 2009 10:32 am

Vuoden vanha Saksanmetsästysterri uros nyt ensimmäistä syksyä metillä... muutamia vesilintu noutoja. 3 supia ottanut hengiltä ja vähän jänistäkin pöllyyttää...

Black-grouse
Kehityskelpoinen
 
Viestit: 12
Liittynyt: To Elo 27, 2009 1:57 pm
Paikkakunta: Iisalmi

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja WilleE päivämäärä Ti Marras 17, 2009 12:52 pm

Tämä ei nyt ehkä ihan tänne kuulu, mutta:

Onko kellään kokemuksia, ja minkälaisia Howavarteista metsästyskoirina?

Voiko Hoffista saada noutavaa sorsastuskumppania?

Wille
WilleE
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Marras 17, 2009 8:30 am

Re: Minkä koiran kanssa metsästämään?

Kirjoittaja Novashunter päivämäärä To Tammi 14, 2010 3:28 pm

Novascotiannoutajalla metsästän.

Sorsia,kyyhkyjä,kanalintuja,lehtokurppia,jäniksiä,supeja,näätiä,minkkejä,mäyriä,fasaaneita.

Sorsat ja kyyhkyt se noutaa. Kanalinnut/fasaanin ja lehtokurpan se haukkuu sekä nostaa ne ylös-ammuttavaksi sekä noutaa.
jäniksen se nostaa liikkeelle ja noutaa jos se on ammuttu. supit se jäljestää ja haukkuu luolaan taikka avoimella maastossa samaten mäyrän kanssa ja paimentaa samalla.
Näädän ja minkin se jäljestää ja paikallistaa missä se lymyilee.

Yleis koira metsästykseen
Novashunter
Kehityskelpoinen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Touko 11, 2009 2:18 pm


Paluu Koirat ja koulutus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Alexa [Bot] ja 0 vierailijaa