Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko
 Ohje   Haku   Käyttäjälista   Käyttäjäryhmät   Rekisteröidy   Käyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisään 
Sopiva vaelluskohde Norjan tai Ruotsin puolelta?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Vaelluspaikat ja -reissut
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Kirjoittaja

Viesti

SiteAdmin
Site Admin


Liittynyt: 27 Kes 2006
Viestejä: 571

LähetäLähetetty: Pe Huh 13, 2007 2:34 pm    Viestin aihe: Sopiva vaelluskohde Norjan tai Ruotsin puolelta?

Vastaa lainaamalla viestiä


Kaikki eivät ehdi kauemmas vaeltamaan, joten pitää tyytyä naapurimaihin. Onko jollakin kokemuksia Lofooteista, Norjan autiotuvista tai Ruotsin kohteista?

SiteAdmin

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

kauheamies
Kehityskelpoinen


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 14
Paikkakunta: Jyväskylä

LähetäLähetetty: Ma Syy 24, 2007 12:01 am    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Tein loistavan vaelluksen Padjelantassa. Lensin Fiskflygin kopterilla Ritsemista Saltoluoktaan. Sieltä ostin venekyydin Virihauren taakse (on pakko, sillä Tukkijoen yli ei pääse). Menin suoraan Sierggaluoktaan ja yövyin ensin Gasakjärven rannassa. Sitten tein päiväretken Messingmalmtoppenille ja huipulle 1462. Sen jälkeen patikoin Rakolahkoon ja kolmantena päivänä päiväretken Jauregasskaan.Neljäs päivä oli lepopäivä huonon sään vuoksi. Viidentenä päivänä nousin Ragotshokalle. Kuudentena menin Guovddelisjärven itäpuolelle ja kävin katsomassa Trolldalenia huipulta 903. Seitsemäs päivä oli päiväretki Guyovddelistshoikalle. Kahdeksantena päivänä siirryin Vielggispaktile ja yhdeksäntenä Gievgejärvelle. Kymmenentenä päivänä vasta näin muita ihmisiä kun menin Sallohaurn ohi Kisuristuganille Padjelantareittiä.

Kisuristuganilta menin vielä Akan juurelle ja huiputin sen seuraavana päivänä. Sitten menin taas Ritsemiin Änonjälmen kautta. Laiva ei liikennöinyt kovan tuulen takia, joten oli otettava kopteri, jonka tilaaminen ei aina onnistu. Tämä juuri on laiva- ja venekuljetusten ongelma alueella. Jos tuulee liikaa, ne eivät saa liikennöidä.

Padjelanta on jäänyt Sarekinvarjoon, mutta se on uskomattoman hieno alue. Siellä näkee kauas pieneltäkin mäeltä ja alhaaltakin, ihan rannalta. Maasto on pääosin helppokulkuista eikä puita ole juuri yhtään. Alueelta pääsee helposti Sarekiin tai Sulitelmalle, josta reissun voi myös aloittaa. Länsi-Padjelantassa ei siis ole juurikaan muita ihmisiä. Ei Itä-Padjelantassakaan reittien ulkopuolella juurikaan. Suomalaisena nautin suurten järvien maisemista. Vuorille on helpompi nouta, koska ne ovat matalampia.

Ainoa ikävä juttu oli lentoreitti, joka lentää järvien yli. Ainakin 10 konetta lentää yli päiväsaikaan, joten hieman erämaan tuntu katoaa.

Staloluoktaan (tai Kutjaurelle/Tuottarstuganille) voi lentää myös Kvikkjoelta. Patikointi Änonjalmesta vie nelisen päivää paionavalla rinkalla tai ehkä kolme Padjelanta-reittiä. Sulitelmalta n lyhyempi ja jylhempi matka ja ilmeisesti vähemmän ihmisiä. Oikeastaan Padjelanta avautuu jo toisena päivänä Sorjosstuganin jälkeen. Ja "Konsul Pärssons stuga" Sorjosjärvi ovat myös erittäin kaunista seutua.

Yöpyä voi teltassa,mutta Nordkalottledenillä Sulitelmalta myös em. tuvassa maksua vastaan sekä Padjelantareitin tuvissa (maksua vastaan).

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Vaelluspaikat ja -reissut Kaikki ajat ovat GMT + 5 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Etusivu Eräretkeily Metsastaminen Kalastaminen Saaliskaloja Päivitykset Galleria PalautePowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com

SoftGreen 1.1 phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005