Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko
 Ohje   Haku   Käyttäjälista   Käyttäjäryhmät   Rekisteröidy   Käyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisään 
Retkeilyä ulkomailla?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Vaelluspaikat ja -reissut
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Kirjoittaja

Viesti

SiteAdmin
Site Admin


Liittynyt: 27 Kes 2006
Viestejä: 570

LähetäLähetetty: Pe Huh 13, 2007 2:26 pm    Viestin aihe: Retkeilyä ulkomailla?

Vastaa lainaamalla viestiä


Oletko harrastanut retkeilyä Pohjoismaissa tai Euroopassa? Kenties mennyt kauemmaskin...? Kerro omasta matkastasi tai matkasuunnitelmastasi lyhyesti.

SiteAdmin

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

kauheamies
Kehityskelpoinen


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 14
Paikkakunta: Jyväskylä

LähetäLähetetty: Ma Syy 24, 2007 10:10 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Norjan ja Ruotsin Lappi on vienyt sydämen. Varsinkin pohjosimmassaRuotsissa ei liiemmin puita. Niitä tulee bnähtyä muutenkin etelässä joka päivä. Yötön yö kesällä ja Suomea komeammat mäet tekevät vaukutuksen. Samoin jäätiköt ja lumen paljous kesällä.

Sarek alkaa kyllästyttää, kun siellä on ollut kolmena vuotena. Siellä on myös kesäisin liian paljon porukkaa. Pitäisi mennä elo-syyskuun vaihteessa. Kyllä sinnekin vielä mieli tekee. Sarekin Nordtoppen on käymättä. Hellpo mennä, korkeutta 2056 m. Tavoitteena mennä vielä joskus Luottolåhkolle, kokonaan 1200-1300 m korkeudessa oleva kivinen ylänkö, koko yli 6x6 km. Sinne johtaa Jiegnavagge-niminen karu laakso. Kanalbergetille olisi myös tarkoitus ehkä joskus mennä.

Padjelantasta on tarkkaan koluttu Länsi-Padjelanta Virihauren takana. Länsi-Padjelantaan ja Jauregasskaan idästä janoaa mieli jo nyt. Ensin olisi tarkoitus käydä Suljitelmalla, Jeknaffolla ja Skagmadalenissa Blåmannsisenin reunoilla kuljeskelemassa. Myös etelä-Padjelantaan tekisi mieli vielä yhdellä reissulla.

Ruijassa ja Finnmarksviddanissa on karuja ja puutomia ylänköjä, jotka vetävät puoleensa. Korkeita vuoria ei ole, mutta näkyvyyttä Lakselvin rassoilta kyllä riittää.

Ennen ruijaa olisi tarkoitus käväistä joku vuosi Jotunheimenissa. Sekä runsasväkisillä Galdhöpiggenillä ja Glitterillä sekä tietysti polkujen sivussa, jossa ei kuulemma turistilaumoja kulje. Jotunheimenissa ei tosin ole yötöntä yötä. Mutta ei kuitenkaan reheviä ja syviä laaksoja kulkua vaikeuttamassa, kuten Norjassa yleensä. Rinteiden jyrkkyys on Norjassa myös hieman liian rajua usein.

Myös Vindeljoen pohjoispuolelle, Arjeplogtunturien autiuteen tekisi joskus mieli. Vuoggatjålmesta Sulitelman suuntaan tai Vaimokkeelta etelään, Nasafjelletiltä Ammarnääsiin tai Adolfsströmille. Saksalaisten foorumilla aluetta on ylistetty. Korkeimmat tunturit 1500-metrisiä Svuollojen ulkopuolella, mutta näkymät kuulemma loistavia.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Vaelluspaikat ja -reissut Kaikki ajat ovat GMT + 5 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Etusivu Eräretkeily Metsastaminen Kalastaminen Saaliskaloja Päivitykset Galleria PalautePowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com

SoftGreen 1.1 phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005