Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko
 Ohje   Haku   Käyttäjälista   Käyttäjäryhmät   Rekisteröidy   Käyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisään 
Itä-Kuhmo

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Metsäkanalinnut ja kyyhkyt
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Kirjoittaja

Viesti

Ricke
Noviisi


Liittynyt: 22 Syy 2006
Viestejä: 5
Paikkakunta: Sipoo

LähetäLähetetty: Ti Lok 10, 2006 2:34 pm    Viestin aihe: Itä-Kuhmo

Vastaa lainaamalla viestiä


Elikkä ensimmäistä kertaa matkalla sinne 18-22.10 Ja metsäkanalinnustuskokemusta ei ole hirveästi, muutaman pyyn ampunut etelässä. Kertokaas vähän vinkkiä ja muuta, miten paljon on lintuja, onko kukaan käynyt, mitkä ovat ns mahdollisuudet onnistua hyvin x) kaikkea tietoa vaa rohkeasti tänne!

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla

Ukkoteeri
Tosi Tekijä


Liittynyt: 03 Hei 2006
Viestejä: 82
Paikkakunta: Iisalmi

LähetäLähetetty: To Lok 12, 2006 3:38 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Itä-Kuhmo on paikkana erittäin hyvä! Mahdollisuuksia on todella paljon saada saalista, jos vain kelit ovat hyvät. Teeriä siellä on vaikka muille jakaa, niinkuin on koko maassa.

Vinkkiä seuraavassa: Kannattaa etsiä joku hakkuuaukko/ muu aukea, jolla kasvaa jokunen korkea petäjä/kelo. Teeret tykkäävät usein tulla niihin napottamaan. Myöhemmin syksyllä myös koivut ovat iskun paikkoja, kun teeret tulevat urpuja napostelemaan. Pari kuvaa kun laittaa jollekkin näkyisälle paikalle, tällöin voi paikalle pyrähtää joku utelias teerikin.

Pilvisenä aamuna paras jahtiaika on tuntunut olevan kahdeksan ja yhdeksän välillä mutta valmiina kannattaa olla jo aamuhämärässä ennen valon tuloa. Sumuisena aamuna teeret voivat pyrähtää hyvälle paikalle vielä kymmenen jälkeenkin. Parhaiten teeret saa tulemaan hollilta, kun alkaa "kuhauttelemaan" eli suhisemaan samalla tavalla kuin teeri.

Jos olet kova ampumaan kiväärillä, kannattaa valita paikka, josta voit ampua mahdollisen moneen korkeaan puuhun ja voit silti olla suojissa, paras temppu on tietenkin että laitat jonkun maastokankaan ympärillesi, teeret antavat ampua useammin kiväärilläkin jos ne eivät näe sinua.

Jos taas olet haulikkopuolen poikia, kannattaa varmaanki eka aamu käyttää lähinnä mahdollisten istumapuiden tarkkailuun, ja katsoa missä teeret mieluimmin istuvat ja menet sitten seuraavana aamuna sen alle itse istumaan.

Ja sellaisia vinkkejä vielä että jos sinulla on kivääri, ja teeret lentävät sinusta n. 40-50 metrin etäisyydeltä, jätä ampumatta koska teeret jäävät melko usein istumaan läheisiin puihin, johon voi kiväärillä saada ammuttua useammankin hyvällä tuurilla. Muutenkin kannattaa haulikolla pitää lyhyet ampumamatkat, koska teeretkin oppivat hiljalleen, jos niitä paukutetaan liikaa. Liipaisinsormen kun pitää hyvin kurissa niin maltti palkitaan lopulta. Haavoihin jääneet teeret eivät hyödytä ketään ja vetävät omankin mielen matalaksi, näin ainaki minulla.

Tuossa nyt jonkinlainen tietopaketti olisi, jos tarvitset lisää tietoa, kysy poikkeen nii vastailen taitoni mukaan.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Ricke
Noviisi


Liittynyt: 22 Syy 2006
Viestejä: 5
Paikkakunta: Sipoo

LähetäLähetetty: Ma Lok 16, 2006 6:45 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Haulikoilla lähetää, ihan vaan rämpimään =) yksi .222 on mukana, mites tällainen kävely ketjussa vaan tuottaa tulosta ?

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla

Ukkoteeri
Tosi Tekijä


Liittynyt: 03 Hei 2006
Viestejä: 82
Paikkakunta: Iisalmi

LähetäLähetetty: To Lok 19, 2006 3:37 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Ricke kirjoitti:
Haulikoilla lähetää, ihan vaan rämpimään =) yksi .222 on mukana, mites tällainen kävely ketjussa vaan tuottaa tulosta ?


Kuhmossa on tällä hetkellä paljon metsoja ja teeriä. Teeret tahtovat olla vain suurissa parvissa joten niiden löytäminen voi olla hieman vaikeaa.
Metsoja taasen on paljon, osin venäjän metsäpalojenkin takia. Ketjussa kävely on melko hyvä tapa päästä hollille. Ukkojen välillä täytyy tietenkin olla näköyhteys melkein kokoajan jottei vahinkoja pääse sattumaan. Väliä voi olla joku 50-100 metriä.
Säästä sen verran että jos aamulla on hyvä ilma, kannattaa teeriä mennä odottamaan hakkuuaoukolle/suolle tms. Jos taas ilma on kehno, päästävät linnut lähemmäksi kuin hyvällä kelillä.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Metsäkanalinnut ja kyyhkyt Kaikki ajat ovat GMT + 5 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Etusivu Eräretkeily Metsastaminen Kalastaminen Saaliskaloja Päivitykset Galleria PalautePowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com

SoftGreen 1.1 phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005