Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko
 Ohje   Haku   Käyttäjälista   Käyttäjäryhmät   Rekisteröidy   Käyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisään 
Hanhenmetsästys
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Vesilinnut ja hanhet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Kirjoittaja

Viesti

SiteAdmin
Site Admin


Liittynyt: 27 Kes 2006
Viestejä: 570

LähetäLähetetty: Pe Kes 30, 2006 5:07 pm    Viestin aihe: Hanhenmetsästys

Vastaa lainaamalla viestiä


Voiko olla suurempaa nautintoa kuin olla yksin tai kaveriporukan kanssa hanhijahdissa. Kun pitkän odottamisen jälkeen yhtäkkiä kuulee hanhiparven äänet – on kärsivällisyys palkittu. Tämä joka syksyinen hanhen metsästys tapahtuu lähinnä ilta- ja aamulennon aikana. Aamulla hanhet saapuvat pellolle päiväksi ja lähtevät illalla takaisin suojapaikkaansa, jossa ne ovat levähtämässä turvassa saalistajilta.

Hanhikuvien ja pillityksen avulla metsästäjät saavat hanhiparven laskeutumaan ampumaetäisyydelle. Metsästäjien on syytä huolehtia ympäristöön sulautuvasta vaatetuksesta. Metsästäjät ovat yleensä odottamassa sopivaa hetkeä pellolle pystytetyssä ja naamioidussa piilokojussa. Myös kahden pellon välisessä ojassa saattaa olla sopiva paikka naamioidun piilokojun pystyttämiseen.

Kuinka hanhiparvi löydetään?
Yöllisen levähdys- ja suojapaikan löytämisen lisäksi, on syytä selvittää hanhien ruokailupaikat. Hanhien täytyy syödä melko paljon kerätäkseen energiavarastonsa täyteen. Hanhet vaistoavat, että muutto on pitkä ja raskas. Levähdyspaikan ja ruokailupaikan välinen etäisyys vaihtelee usein 4-15 kilometrin välillä. Etsi hanhien ruokailupaikkoja pelloilta. Kun hanhipelto on löydetty ja lupa-asiat kunnossa, voidaan hanhikuvat (25 - 40 kpl) asetella ja alkaa pystyttämään piilokojua.

Levähdys- ja ruokailupaikan välinen etäisyys saattaa toisinaan vaihdella paljonkin. On myös syytä muistaa, että muuton aikana hanhet siirtyvät yhdestä alueesta toiseen. Joskus ruuanhaku reissut ovat todella pitkiä, mutta illalla ne usein palaavat tutuille levähdyspaikoilleen. Kaikilla metsästäjillä ei ole aikaa hanhiparvien seurailuun. Tällöin metsästäjien tulee vain oppia luottamaan muutamiin tuttuihin maanviljelijöihin, jotka ovat valmiita tarkkailemaan hanhien liikkeitä ja antamaan metsästysluvan mailleen. Tällaisia luotettavia ystäviä ei valitettavasti läheskään kaikilla ole. Ilman lupaa toisen pelloille ei ole syytä mennä.

Mikäli hanhien ruokailupaikka on tiedossa, on se myös se paikka, jossa aamulla kannattaa olla jahdissa. Pellon tulee olla tarpeeksi suuri, jotta hanhet tuntevat olonsa turvalliseksi ja laskeutuvat sinne. Hanhet uskovat olevansa turvassa pedoilta mahdollisimman suurella pellolla, jossa vilja on puitu. Älä koskaan mene päivä toisensa jälkeen metsästämään samaan paikkaan. Hanhet nopeasti oppivat, että vaikka alueella on hyvää ruokaa, on se myös vaarallinen. Kannattaa siis odottaa muutama päivä ja palata vasta sitten takaisin, niin onnistuu paremmin.

Metsästäjien piilokojut
Kaikkein tärkein varuste hanhenmetsästäjälle aseen jälkeen on kannettava piilokoju. Maastoasuun pukeutuminen ja piilokojun naamioinnin viimeistely ovat ratkaisevan tärkeitä onnistuneen hanhenmetsästyksen kannalta. Mikäli hanhet näkevät sinut, on peli pelattu. Esimerkiksi jos metsästyspaikkasi on vihreämpi kuin piilokojusi, tulee sinun naamioida sitä vihreämmäksi luonnon materiaaleilla, kuten pensaan oksilla. Piilokojun tulisi olla perusväritykseltään ympäröivään maastoon sulautuva, jolloin myös sen naamiointi helpottuu.

Voit myös itse rakentaa piilokojun, jolloin säästät rahaa ja voit tehdä siitä haluamasi kokoisen ja hieman jämäkämmän. Piilokojun kannettavuus on erittäin tärkeä asia, joten älä tee siitä liian painavaa. Kun kehikko on suunniteltu ja valmistettu, on aika ryhtyä miettimään sen naamioimismateriaaleja sekä perusväritystä. Kannettava/koottava piilopaikka pitäisi saada pystyyn kohtuullisessa ajassa, muuten siitä tulee liian työlästä.

Joskus peltojen välissä oleva pensaikkoinen oja on riittävän syvä hyväksi ampumapaikaksi. Tällöin et välttämättä edes tarvitse piilopaikkaa. Mutta jos yhtään epäilet, ettei pensaikkoa ole tarpeeksi piilottaakseen sinut kokonaan, älä rupea laiskaksi, vaan ala pystyttämään piilokojuasi. Piilokojun voi asettaa mm. kahden pellon välissä olevan ojan kohdalle, jolloin ei jouduta lupaa edellyttäviin kaivuhommiin. Itse suosittelisin korkeampaa ja suurempaa piilokojua, jonka sisälle miehet mahtuvat varusteineen ja reppujakkaroineen istumaan. Kannettavuus on tärkeä ominaisuus ja aina vain harvemmat vaivautuvat kaivelemaan mutaisia kuoppia.

Hanhikuvien asettelu
Mikäli uskot, että hanhikuvasi ovat tarpeeksi luonnollisen näköisiä, älä epäröi asettaa niitä naamioidun piilorakennelman viereen. Korkeintaan kuitenkin 7 metrin etäisyydelle. Aika pian tulet huomaamaan säikyttääkö hanhikuvasi linnut pois vai ei. Mikäli hanhet lentävät pari kertaa piilokojun ylitse ja lopulta lentävät pois, on se ehkä liian näkyvä tai huonosti naamioitu. Muuta hanhikuvia tällaisessa tapauksessa hieman kauemmaksi piilokojustasi. Huomaat eron seuraavalla kerralla kun hanhet lentävät ylitse. Hanhiparvi kiinnittää huomionsa hanhikuviin, eivätkä huomaa yhtä helposti piilokojuasi.

Hanhikuvia on monen tasoisia. Sinun tulisi hankkia mahdollisimman luonnollisen näköisiä kuvia, vaikka niillä olisikin selvästi enemmän hintaa. On tärkeää jättää tarpeeksi väliä metsästyspiilokojun ja hanhikuvien välille. Parhaassa tapauksessa hanhiparvi laskeutuu juuri hanhikuvien ja piilokojun väliin.

Kuvia tulisi olla 25 - 40 kpl, joista katselijoita saa olla 3-4 kpl ja loput ruokailevia. Kuvat ryhmitellään 4 - 6 yksilön ryhmiin, jolloin näyttää siltä, kuin ne olisivat asettuneet pellolle perheittäin. Välillä on syytä tarkistaa, ettei yksikään kuva ole kaatunut. Muista asettaa peltokuvien nokka aina sinne mistä tuulee, koska yleensä ne kaartavat ja laskeutuvat vastatuuleen ja taas nousevat vastatuulen, sama periaate kuin lentokoneilla. Mikäli olet jahdissa vesistössä tulisi lähes jokaisen kuvan olla pystykaulaisia eli katselijoita.

Älä asettele kuvia piilokojusi taakse. Mikäli hanhet laskeutuvatkin toiselle puolelle, metsästäjä joutuu kääntymään 180 astetta ennen kuin pääsee tähtäämään ja ampumaan. Tässä ajassa hanhiparvi on sinut huomannut ja ovat jo nousemassa ilmaan.

Hyvän hanhiveneen valinta ohjeet
Aluksi metsästäjän on tiedettävä minkälaisessa paikassa venettä tullaa käyttämään. Kuinka monen metsästäjän tulisi siihen mahtua? Mikäli aiot metsästää vain yhden kaverisi kanssa, et tarvitse suurta hanhivenettä. Mutta sen tulee kuitenkin olla vakaa ja turvallinen. Pieni vene saattaa olla kaatumaherkkä suuremman aallokon taikka myrskyn yllättäessä.

Jos reissuun lähtee kaksi kaveriasi ja metsästyskoira, tarvitset jo selvästi suuremman veneen. Huomioi myös, että hanhenmetsästäjillä on melkoinen määrä varusteita, joiden on mahduttava veneeseen. Kuinka suuressa vesistössä aiotaan metsästää? Pysytelläänkö rannan läheisyydessä vai lähetäänkö paljon kauemmas? Mieti myös tarkkaan minkä kokoisen moottorin tarvitset, vai tarvitsetko sitä ollenkaan? Suuremmissa vesistöissä metsästettäessä moottori on lähes välttämättömyys.

Maastoasusteiden valinta
Hanhenmetsästys vaatteet ovat usein hengittäviä ja vedenpitäviä, joita käyttämällä et ainakaan ole sisältäpäin enää likomärkä. Monella on kokemuksia paksuista muovisista sadetakeista, jotka eivät hengittäneet ollenkaan. Hyvin varustetut metsästysliikkeet ovat pullollaan erilaisia maastokuvioisia takkeja, -housuja, -kenkiä ja paitoja.

Metsästysvaatteita suunnitellaan erilaisiin sääolosuhteisiin. Mallien välillä on suuriakin eroja, toiset pitävät sinut lämpimämpinä ja kuivempina kuin toiset. Kannattaa siis miettiä minkälainen sää on suurimmaksi osaksi aikana, jolloin olet metsästämässä. Kerrospukeutuminen on myös huomioitava vaatteiden kokoa mietittäessä. Hieman normaalia kylmemmän päivän tullessa, laitat vain alle yhden vaatekerroksen lisää. Myös lämpimät saappaat ovat tärkeä asia. Kylmillä jaloilla ei ole mukavaa odotella hanhien saapumista paikalle.

Hanhen pillitystekniikat
Hanhen pillitys on varmasti se vaikein osa hanhen metsästystä. Sinun täytyy harjoitella erilaisia kutsuääniä. Olet siis muutaman kilometrin päässä joesta, suosta tai järvestä, jossa hanhet lepäsivät yön yli ja yhtäkkiä kuulet tai näet hanhiparven lentävän kaukana. Olitkin jo selvittänyt mihin pellolle hanhet lensivät edellisenä päivänä. Olet tehnyt tarvittavat hanhiparvien tarkkailutyöt ja olet aika varma, että osaat houkutella hanhet takaisin pellolle. Tämä on se hetki, jolloin otat hanhipillisi esiin. Mitä kauempana hanhiparvi on sitä voimakkaammin voit pillittää. Hanhiparven lähestyessä hiljennä kutsuääntäsi.

Useat metsästäjät eivät ole tottuneet ampumaan hanhen kokoisia lintuja. Useimmiten metsästäjä onkin ampumassa sorsia, kun odottamaton hanhiparvi sattuu lentämään ohitse ampumaetäisyydeltä. Yleisin virhe on ampua hanhia liian pienikokoisilla hauleilla ja liian kaukaa. Vaikka hanhi onkin suuri lintu, on sillä loppujen lopuksi aika pieni kuolettava alue. Kannattaa siis malttaa mielensä ja odottaa kärsivällisesti sitä oikeaa hetkeä.

Artikkeli: Admin, Jouko Salminen ja Ari Alinen

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

remington870
Konkari


Liittynyt: 04 Hei 2006
Viestejä: 335
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: Ti Hei 04, 2006 1:29 am    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Täytyy sanoa, että mahtavaa kyllä hanhien metsästys. Seon parasta kun kuulee voimistuvan kaklatuksen niin siinä pikkusen alkaa jännäämään. Wink Sitten äkkiä vaihtamaan 12/89 ta 76 piippuun. (jos on sorsa passissa.) Se on kyllä varmaan mahtava tunne kun semmosen saa roikastua alas. Smile
_________________
Muista, että metsästäjänä aina edustat koko metsästäjäkuntaa. Ota huomioon maanomistajat ja kunnioita muiden luonnossaliikkujien mielipiteitä.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Jaakko
Huippu


Liittynyt: 03 Hei 2006
Viestejä: 236
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: Ti Hei 04, 2006 1:16 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


remington870 kirjoitti:
Sitten äkkiä vaihtamaan 12/89 ta 76 piippuun. (jos on sorsa passissa.)


Mitäpä turhaan vaihtaa 70millisestä tohon 76 tai 89milliseen.Tippuu se hanukin 70millisellä jos vain kohti ampuu.No ehkä voi sen 76:sen laittaa,mut 89 on jo iha liikaa.Tulee ammuttua vaan ylipitkää matkaa.Ja muutenkin jos käyttää 89pateja niin sama laittaa haulikkokin 10kaliiperisena Cool

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

PunajalakaLiittynyt: 09 Hei 2006
Viestejä: 2

LähetäLähetetty: Su Hei 09, 2006 12:41 am    Viestin aihe: Re: Hanhenmetsästys

Vastaa lainaamalla viestiä


jarmokurkela kirjoitti:
Yleisin virhe on ampua hanhia liian pienikokoisilla hauleilla ja liian kaukaa. Vaikka hanhi onkin suuri lintu, on sillä loppujen lopuksi aika pieni kuolettava alue.


Omasta mielestäni yleisin virhe on ampua hanhia liian kauas liian suurilla hauleilla joissa kyllä läpäisyä riittäisi, mutta kuvio on liian harva harva ja näin syntyy turhia haavakoita. Itse en ymmärrä sitä, että joillekkin metsästäjille riittää kyllä että sorsia ei ammuta yli 35m matkoille, mutta hanhia pitäisi koitta jopa yli 60m matkoillekkin ja sitä varten hommataan susipaukkuja.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Torgoth
Moderaattori


Liittynyt: 06 Hei 2006
Viestejä: 548
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: Su Hei 09, 2006 11:31 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Täytyy myöntää, että olen täysin kokematon hanhenmetsästäjä, mutta toivon, että ensi syksynä pääsisin sitäkin kokeilemaan. Kotipaikkakunnalla ei ole järviä ja merikin on parin sadan kilometrin päässä, joten hanhia ei näe kuin vahingossa. Kerran nevanlaidassa teeriä passittaessa lensi kolme 30-50 linnun parvea suoraan yli, mutta matalimmallakin lentäneellä porukalla oli se 70 metriä korkeutta. Kyllä ne jo niin isolta siinäkin näytti, että liipasinsormea kutitti, jätinpähän ampumatta. Tuo onkin ainoa kerta, kun olen jahdin aikaan ase kädessä hanhia nähnyt. Kovasti se rupeaa tämäkin jahtimuoto kiinnostamaan, kun eri foorumeilta siitä lukee ja mahtavia kuvia näkee.
Minkäslaisilla panoksilla te noita ammutte? Luulisin 4 millisen Vihtavuoren Ukkometson 50g 12/76 riittävän?
_________________
Foorumin seitsemäs sääntö;
Käytä hyvää suomen kieltä. Älä kiroile, älä HUUDA! Käytä välimerkkejä.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Torgoth
Moderaattori


Liittynyt: 06 Hei 2006
Viestejä: 548
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: Ma Hei 10, 2006 1:19 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Haulikko kirjoitti:
Itse käytän 4,5 millisiä 60 gramman latuksella... Turhan iso(t) lataus/haulit... Aina tuntuu että kyllä putuaa 60m... (häpeän sitä) Wink

Siis aina putoaa 60 metriin vain tuntuu, että voisi pudottaa 60 metriin?
_________________
Foorumin seitsemäs sääntö;
Käytä hyvää suomen kieltä. Älä kiroile, älä HUUDA! Käytä välimerkkejä.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

homenokka
Sikahyvä


Liittynyt: 03 Hei 2006
Viestejä: 185
Paikkakunta: Keski-pohojanmaa

LähetäLähetetty: Su Hei 16, 2006 12:33 am    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


No ei nyt irtoo, mutta ne on suuruusluokkaa koiranp...., mutta niissä on paljon valkosta. En tiedä mitä ne syö ku sellasta ruikkivat.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Hylsysoppa
Moderaattori


Liittynyt: 10 Hei 2006
Viestejä: 257

LähetäLähetetty: Su Hei 16, 2006 7:30 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


homenokka kirjoitti:
No ei nyt irtoo, mutta ne on suuruusluokkaa koiranp...., mutta niissä on paljon valkosta. En tiedä mitä ne syö ku sellasta ruikkivat.


Valkoinen linnunulosteessa on linnunvirtsaa.
_________________
http://apollo.suntuubi.com

Van varmasti osu, käyvväänpä kahtomassa...

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

tahvo
Aika Tekijä


Liittynyt: 14 Hei 2006
Viestejä: 40
Paikkakunta: Iisalmi

LähetäLähetetty: Su Hei 16, 2006 9:16 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Kyllä tuo vaikuttas joutsenen ulosteelta.On sen verran isoja pökäleitä ja aika paljon tuota tavaraa.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Steel-Shot
Aika Tekijä


Liittynyt: 25 Elo 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: Pe Elo 25, 2006 12:29 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Mitens niitä hanhia on tullut näin aloituksessa?

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger

Hylsysoppa
Moderaattori


Liittynyt: 10 Hei 2006
Viestejä: 257

LähetäLähetetty: La Elo 26, 2006 4:18 am    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Tänäiltana ensimmäinen metsähanhi tonttiin. Smile
_________________
http://apollo.suntuubi.com

Van varmasti osu, käyvväänpä kahtomassa...

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

Torgoth
Moderaattori


Liittynyt: 06 Hei 2006
Viestejä: 548
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: La Elo 26, 2006 10:03 am    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Hylsysoppa kirjoitti:
Tänäiltana ensimmäinen metsähanhi tonttiin. Smile

Minkälainen tilanne oli?
_________________
Foorumin seitsemäs sääntö;
Käytä hyvää suomen kieltä. Älä kiroile, älä HUUDA! Käytä välimerkkejä.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Torgoth
Moderaattori


Liittynyt: 06 Hei 2006
Viestejä: 548
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: La Elo 26, 2006 12:35 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Sekunti sitten lensi ainakin 500 hanhea yli n. 70 metristä. Kyllä niistä sitten lähtee helvetillinen melu.
Katselin jo viime syksynä, että paras mahdollinen hanhipassi olisi omalla parvekkeella. Tosin epäilen jonkun naapurin olevan kuitenkin niin niuhon, että soittaa poliisit, jos tuossa niitä passaan. Sad
_________________
Foorumin seitsemäs sääntö;
Käytä hyvää suomen kieltä. Älä kiroile, älä HUUDA! Käytä välimerkkejä.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Steel-Shot
Aika Tekijä


Liittynyt: 25 Elo 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: La Elo 26, 2006 1:05 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä
Takana amerikasta ostettu "heinäpaali"

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger

Torgoth
Moderaattori


Liittynyt: 06 Hei 2006
Viestejä: 548
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: La Elo 26, 2006 1:10 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Toimisikohan, jos menisi lumipuku päällä traktorin munien sekaan, tai valkoisesta muovista rakentaisi tuollaisen paalin? Onko jenkkien paali kätevä? Mistä päin Steel-Shotti on, kun tuntuu noita hanhia riittävän?
_________________
Foorumin seitsemäs sääntö;
Käytä hyvää suomen kieltä. Älä kiroile, älä HUUDA! Käytä välimerkkejä.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Steel-Shot
Aika Tekijä


Liittynyt: 25 Elo 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: La Elo 26, 2006 1:51 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Terve!

Voipihan se toimia tommonen omatekoinen valkeaksi tehty paali mutta en ota takeita siitä. tommosen heinäpaalin voipi itsekkin tehä jos ainekset löytyy esim: säkkikankaasta ja sähköputkista tavuttelee oikeeseen muotoon jos käyttää vähän mielikuvitusta niin saapiaikaan varmasti toimivan pelin.. itselläni on suunitteilla semmonen koju jossavoipi maata ostan vaan uimapatjan ja siihen raketelen jonkinlaisen kehyksen ympärille Razz

Niin lumijoella käynhanhimetillä ja oulussa asun


Viimeinen muokkaaja, Steel-Shot pvm La Elo 26, 2006 3:03 pm, muokattu 1 kertaa

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger

Steel-Shot
Aika Tekijä


Liittynyt: 25 Elo 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: La Elo 26, 2006 2:00 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Mutta jos rapakaton takaa onnistuu tilaaminen niin miksei sit kannta tilata kunnollinen kampe http://www.wingsupply.com/shop/Scripts/prodList.asp?d=1965 tuolta löytyy kaikkee krääsää ja jos ruvetaan vertaamaan suomenhintoja niin kylh se tulee paaaljon halvemaksi tilata amerikasta / kanadasta metästys tarvikkeita.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger

Steel-Shot
Aika Tekijä


Liittynyt: 25 Elo 2006
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: La Elo 26, 2006 2:58 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


vielä lähikuva paalista

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger

Hylsysoppa
Moderaattori


Liittynyt: 10 Hei 2006
Viestejä: 257

LähetäLähetetty: Su Elo 27, 2006 4:24 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Torgoth kirjoitti:
Hylsysoppa kirjoitti:
Tänäiltana ensimmäinen metsähanhi tonttiin. Smile

Minkälainen tilanne oli?


Passiin olin menossa mutta myöhästyin ja hanhet yllättivät keskellä avosuota. 30 metsähanhea tuli matalalla honkottaen oikealta suoraan kohden ja minä syöksyin rähmälleen rimmikkoon makaamaan. Ohittivat jostain 45-55 metristä. Ammuin erillään olevaa kärkihanhea joka niiasi lopulta rimpeen kolmannen paukun jälkeen. Hieno oli fiilis ja iso nuori metsähanhi tuli eräksi. Edellisenä iltana samaiselle suolle laskeutui pieni poikue mutta pimeyden vuosi ampuminen oli mahdotonta. Joku ilta taas uudestaan kun on noinkin hyvä paikka löytyny kerrankin. Smile
_________________
http://apollo.suntuubi.com

Van varmasti osu, käyvväänpä kahtomassa...

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

Hankipoika
Moderaattori


Liittynyt: 03 Hei 2006
Viestejä: 271
Paikkakunta: E-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: Ma Syy 18, 2006 4:05 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Noniin onnisti minuakin ja 600m ryömimisen tuloksena ojan pohjaa pitkin pääsin ampumaan hanhen ja myös elämäni ensimmäinen. Cool
Mahtava tunne kerta kaikkiaan.. RazzSattui vielä kotiin meno matkalla rusakkokin tulemaan sihtiin.

_________________
khyyyllä

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Vesilinnut ja hanhet Kaikki ajat ovat GMT + 5 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Etusivu Eräretkeily Metsastaminen Kalastaminen Saaliskaloja Päivitykset Galleria PalautePowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com

SoftGreen 1.1 phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005