Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko
 Ohje   Haku   Käyttäjälista   Käyttäjäryhmät   Rekisteröidy   Käyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisään 
Trangian monipuolisuus

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Retkiruoka ja ruokailuvälineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Kirjoittaja

Viesti

SiteAdmin
Site Admin


Liittynyt: 27 Kes 2006
Viestejä: 570

LähetäLähetetty: Pe Huh 13, 2007 1:55 pm    Viestin aihe: Trangian monipuolisuus

Vastaa lainaamalla viestiä


Trangian polttimossa poltetaan denaturoitua spriitä. Spriipoltin toimii hyvin kaikissa lämpötiloissa, vaikka pakkasella polttimon teho väheneekin hieman. Trangiaan saa myös lisävarusteena kaasupolttimon. Kaasukeittimenä Trangia on huomattavasti tehokkaampi kuin spriikeitin. Trangiaan voi hankkia siihen sopivia multi fuel-polttimoita, joissa voidaan polttaa esimerkiksi bensiiniä, dieseliä ja valopetrolia.

Mitä heikkouksia tai plussia keksit Trangiasta? Minkälaisella kokoonpanolla itse olet hankkinut keittimesi?

SiteAdmin

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

remington870
Konkari


Liittynyt: 04 Hei 2006
Viestejä: 327
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: Su Hei 15, 2007 2:31 am    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Omassa trangia sarjassa kaikki on teflonia, paitsi tietenkin kahvipannu. Teflon on raskaamapaa, mitä tavallinen alumiini, mutta luonnossa huomaa ettei ne pari lisä grammaa ollut pahitteeksi. Sillä alumiiniin saa helposti ruoan palamaan kiinni. Confused Itse olen myös siirtynyt oikeastaan pelkkään kaasun käyttöön trangialla. Minusta se on turvallisempi, sillä jos käyttää spriikeitinti niin se saattaa vahingossa kaatua ja hups... Vanhingot voivat olla tosi suuria.
Myös kaasulla keittämisessä on se hyöty, että se on tehokkaampi ja helppo säätää halutulle lämpötilalle. huonojakin puolia siitä löytyy, sillä jos on talvivaelluksella niin sitä propaani pulloa joutuu sulattelemaan ensin, ennenkuin sitä voi käyttää. Sillä pakkasella pullosta ei tahdo tulla mitään ja kovimmalla mahdollisella pakkasella siltä ei oikestaan tulekkaan mitään. Sekin on hyvää kaasussa, ettei se nokiinnuta pannuja ja kattiloita, toisin kuin marinoli ja sinoli.
Trangia on tosi hyvä yleis selviytymis väline, niin metsästäjälle kuin luonnossa liikkujillekkin. kannattaa hankkia jos ei ole. Wink
_________________
Muista, että metsästäjänä aina edustat koko metsästäjäkuntaa. Ota huomioon maanomistajat ja kunnioita muiden luonnossaliikkujien mielipiteitä.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Hirvanen
Moderaattori


Liittynyt: 14 Hei 2006
Viestejä: 139
Paikkakunta: Suolahti

LähetäLähetetty: Su Hei 15, 2007 5:59 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Trangia itteltänikin löytyy, tefloniversio myös. Samat kriteerit pätee kuin edellä, eli tefloniin ei tartu se komea harrifile kiinni paistaessa... Spriillä kuitenkin keittelen, olen sillä tähän asti pärjännyt ja tulen todennäköisesti pärjäämään jatkossakin. Trangian hankintaa ei voi kuin suositella!
_________________
Ääneseudun Perhokalastajat

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

kauheamies
Kehityskelpoinen


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 14
Paikkakunta: Jyväskylä

LähetäLähetetty: Su Syy 23, 2007 11:36 pm    Viestin aihe:

Vastaa lainaamalla viestiä


Luulisi paistinpannun kuluvan, kun e on samalla kansi koko hökötyksessä. Ostin uuden kaasutrangian, jossa kansi on nonstickkiä. Aion vaihtaa sen retkelle vanhan trangian kanteen, koska en käytä paistinpoannua koskaan. Kantta kylläkin suojana joskus. Ehkä senkin voisi jättää pois.

Ostin aasutrangian siis vanhan 20 vuotiaan tilalle. Alumiinikattiloilla ostin, kun en koskaan ole joutunut ongelmiin tiskaamisen kanssa, vaikak käytän vain harjaa ja purovettä. Tosin keitän enintään 5 min pasta-ateriaa. Kahvia ja reitersia ei tarvitse pahemmin tulella pitää.

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Retkiruoka ja ruokailuvälineet Kaikki ajat ovat GMT + 5 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Etusivu Eräretkeily Metsastaminen Kalastaminen Saaliskaloja Päivitykset Galleria PalautePowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com

SoftGreen 1.1 phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005