Ihmeelliset tapaukset, jotka ovat jääneet mieleen...

Yleistä heittokalastukseen ja vetouisteluun liittyvää.

Valvojat: remington870, Tuisku, sorsastaja, Hylsysoppa, CZ 527 Lux, Torgoth, Hankipoika

Ihmeelliset tapaukset, jotka ovat jääneet mieleen...

Kirjoittaja SiteAdmin päivämäärä Ma Heinä 03, 2006 12:11 pm

Olin nuorempana kalassa isäni ja ystäväni kanssa, kun annoin uistimen vajota aivan vene väylän syvimmän kohdan pohjan tuntumaan. Jonkun ajan kuluttua uistin "tarttui" johonkin kiinni. Kiskoin sitä kohtuullisen kokeneena kalamiehenä ylös ilman mitään reaktiota. Uistin oli kuin pohjassa, enkä saanut sitä kelattua yhtään. Soudimme veneellä kohdalle ja jälleen yritin sitä nostaa siima kireällä. Yhtäkkiä siima lähtikin vetämään lujaa vauhtia veneen alta toiselle puolelle ja veti 0.45 mm uuden monofil siiman poikki.

Noin kymppikiloisissakin hauissa olen ollut se osapuoli, joka on määrännyt tahdin....mutta tämän kalan kanssa minulla ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta ohjailla sitä, vaan kala oli itse tilanteen kuningas. Tämä on jäänyt kaivelemaan mieltäni, mitä ihmettä siellä oli kiinni...voin vain arvailla.

Kertokaa omat kokemuksenne vastaavanlaisista tilanteista.

Admin, .
Käyttäjän avatar
SiteAdmin
Site Admin
 
Viestit: 843
Liittynyt: Ti Kesä 27, 2006 10:59 am

Kirjoittaja tiki71 päivämäärä To Elo 31, 2006 7:49 am

Muutama vuosi sitten alkusyksystä olin kaverin kanssa kalassa. Vedossa oli kuusamon painouistimen(~70g) kanssa toinen vaappu. Vettä oli alla n. 10 m. Jotain tarttuu uistimeen ja vetää aivan älyttömästi... No sitä alettiin väsyttelemään kunnes siima jämähtää paikalleen. Kelailtiin muut vehkeet ylös ja mentiin kohalle kokeilemaan siimaa ylöspäin. Ei lähteny mihinkään, luotain ei näyttänyt mitään outoa pohjalla ja viimein saatiin siima poikki??? Ei mitään aavistusta, että mitä siiman päässä oli...

tiki71
Untuvikko
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 5:43 pm
Paikkakunta: Lievestuore

Kirjoittaja Hirvanen päivämäärä To Elo 31, 2006 8:36 am

Jotain hieman vastaavanlaista on omallekkin osalle sattunut. Laukaan Saravedeltä on mieleen jäänyt eräs tapaus. Vetouistelin eräänä alkukesän päivänä Kuusaankosken suunnalta alaspäin, kohti Kuusvettä. Perässä vedin kolmea uistinta, yhtä isoa Abun Tormentoria ja kahta Nilsun Jumboa. Toinen sivuvavoista, joissa Jumbot oli, taipui äkkiä luokille ja räikkä ryhtyi parkumaan. Kone seis ja vapa kä-teen. Muutaman reilun vedon jälkeen totesin Nilsun olevan pohjassa. Kelasin muut siimat ylös ja peruuttelin pohjassa olevan päälle. Ihmetys oli suuri kun kaiku näytti vettä olevan paikalla lähes 15 metriä ja Jumbo ui vedossa noin 7-8 metrin syvyydessä... Yritin hartiavoimin vetää uistinta irti, mutta siellä se vain pysyi. Parin yrityksen jälkeen se nousi mukana kuitenkin puolisen metriä. Seuraavalla yrityksellä sama toistui, puoli metriä ylös ja samanverran alas. Seuraavalla yrityksellä sitten 0,40mm siima antoi periksi. Luotain piippasi samalla sekunnilla isoa kalaa 8 metrin syvyydessä. Ei ollut minulle tarkoitettu se mörkö.
Ääneseudun Perhokalastajat
Käyttäjän avatar
Hirvanen
Vakituinen kirjoittaja
 
Viestit: 139
Liittynyt: Pe Heinä 14, 2006 1:52 pm
Paikkakunta: Suolahti

Kirjoittaja jogeli päivämäärä To Joulu 07, 2006 8:06 pm

Tossa yhden wanhan verkon ongin. Arkelkaapa hajua
Laxinen Lures
jogeli
Aika Tekijä
 
Viestit: 30
Liittynyt: Pe Syys 01, 2006 12:26 pm
Paikkakunta: Kivijärvi

Kirjoittaja Hylsysoppa päivämäärä To Joulu 07, 2006 8:46 pm

Ahven ja hauki samalla vieheellä. Ensin lottoon nappasi 150 grammainen ahven ja vähän matkaa kelattuani n. 2 kilon hauki iski ahven/viehe pakettiin. Kumpikin haaviin ja veneeseen.
http://apollo.suntuubi.com

Van varmasti osu, käyvväänpä kahtomassa...
Käyttäjän avatar
Hylsysoppa
Moderaattori
 
Viestit: 542
Liittynyt: Ma Heinä 10, 2006 10:35 am

Kirjoittaja Hirvi päivämäärä Ti Huhti 15, 2008 12:15 pm

Kerran jäi joku kala kiinni mato-onkeen se repi siiman irti. Lähin äkkii veneellä kohon perään Kun vihdoin sain kiinni niin se oli päässy irti.[/u]

Hirvi
Vakituinen kirjoittaja
 
Viestit: 192
Liittynyt: Su Huhti 06, 2008 8:05 am
Paikkakunta: Oulu

Kirjoittaja Antu päivämäärä Ti Huhti 15, 2008 4:27 pm

Heittelin veljeni kanssa Buster Mixistä viime kesänä ja uistin meni vahingossa pienen kaislikkokaistaleen yli. Rupesin äkkiä kelaamaan, ettei uistin ottaisi liikaa kaislaa mukaan, mutta sinne tarttui silti jotain. Kelasin ja jotain raskasta sinne oli tarttunut, oikeastaan alkoi jo ällöttää ajatus, että mitä mömmöä sinne on tarttunut. Veljeni kysyi, että mitäköhän siellä mahtaa olla ja yht'äkkiä hauen kylki tuli näkyviin. Vasta silloin kala alkoi laittaa hanttiin ja veljeni alkoi kaivaa haavia veneen pohjalta. Hauki oli vain jotain kolmen kilon luokkaa, mutta tärppi oli silti aika erikoinen.
Antu
Vakituinen kirjoittaja
 
Viestit: 130
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 1:46 pm

Re: Ihmeelliset tapaukset, jotka ovat jääneet mieleen...

Kirjoittaja Hirvi päivämäärä Su Tammi 11, 2009 5:47 pm

Kun kalastin täkyongella, kohona oli joku kepinpätkä. Siinä heittelin toista viehettä, kun kuului iso pulahdus ja katsoin kohoa. Siinä missä se oli ollut oli vain väreita vedenpinnassa. Tartuin vapaan ja se oli kuin pohjassa kiinni. Ihmettelin melkoisesti sillä siinä oli ollut syvää noin kaksi metriä eikä kohon päässä ollus siimaa kuin puolimetriä. Kun aloin kelata siima oli poikki. Perukkeena minulla oli 20 sentin peruke.

Hirvi
Vakituinen kirjoittaja
 
Viestit: 192
Liittynyt: Su Huhti 06, 2008 8:05 am
Paikkakunta: Oulu

Re: Ihmeelliset tapaukset, jotka ovat jääneet mieleen...

Kirjoittaja M.Jussila päivämäärä Ma Tammi 12, 2009 6:39 pm

Sattuipa pari vuotta sitten Kemin Rytikarissa Kattilalahdella. Olin tullut heittelemään uistinta ul-luokan uglystickillä, kelana abun pikkukela, nimeä en nyt tähän hätään muista mutta sitä ei enään valmisteta. Siima oli 0,20 monofiili. Rannat tuolla on täysin pusikkoa, suurimmaksi osaksi ja vesi matalaa, eli juuri sellaista jossa on kalaa ja jossa itse tykkään käydä. (Eli repimässä lippaa puun oksasta) Noh, aikani heiteltyäni ja muutaman pikku ahvenen ja hauen jälkeen, sain pitkän yrittämän jälkeen heittettyä abu reflex lipan ahvenvitojen välissä olevaan aukkoon. Ajattelin että siinä on ottipaikka ja olihan siinä. Tavallista suurempi hauki nappasi lippaan, ul-vapa taipu mukavasti tyvestä ja kohta jo näin hauen, arvion sen näköhavaintoni perusteella n. 2kg haueksi. Mutta näin myös jotain huolestuttavaa; koko lippa viehelukkoineen oli hauen suussa. Eihän sitä tietenkään voinut haukiperuketta siimaa sitaista, niin tyypillistä. Koska uistinten hinnat ovat taivaissa en tietenkään halunnut menettää yhtä luottouistintani. Varovasti uitin haukea kohti teleskooppihaaviani joka sattui jo valmiiksi olevan auki, joka minulle on harvinaista. Kaikki näytti menevän hyvin, hauki oli jo melkein haavissa mutta sitten hauki teki vanhanaikaiset. Hauki näki naamani ja säikähti sitä ja otti lähdöt, ja samalla siima poikki. Sinne meni uistin ja pian lähdin polkemaan kotiin.
Uusi päivä valkeni ja huomasin polkevani takaisin eiliselle kalapaikalle. Uistinrasiassa oli uusi abu reflex- lippa, jonka löysin yllätyksekseni uistinpakin pohjalta. Aikani taas heiteltyäni saavuin juuri samaan paikkaan josta menetin eilen lippani hauen suuhun. Minulla ei ollut taaskaan haukiperuketta mutta minullapa oli KAKSI viehelukkoa peräkkäin. Noh, siinä pari heittoa kerkesin heitellä kun hauki nappasi abu reflexsiin. Vähän ajan kuluttua sain hauen haaviin. Aloin ottamaan lippaa irti hauen kidasta, otin lipan irti kun huomasin että vihernieriän kurkussa oli jotain muutakin. Sielähän törrötti abu reflex!! Hauki oli sama jonka menetin edellisenä päivänä. Kyllähän siinä meni väkisinkin suupielet pystyyn. Hauen painoksi näytti digitaalinen Rapalan Proguide vaaka näytti hauelle elopainoa 2,32kg. Se hauki maistu hyvältä pannussa paistettuna.
M.Jussila
Vakituinen kirjoittaja
 
Viestit: 133
Liittynyt: To Heinä 06, 2006 10:06 am
Paikkakunta: Simo

Re: Ihmeelliset tapaukset, jotka ovat jääneet mieleen...

Kirjoittaja remington870 päivämäärä Ti Tammi 13, 2009 7:18 am

Kerran verkoista löytyi koskelo, sitä oli joku haukikin tainnut käydä näykkäämässä.
Muista, että metsästäjänä aina edustat koko metsästäjäkuntaa. Ota huomioon maanomistajat ja kunnioita muiden luonnossaliikkujien mielipiteitä.
Käyttäjän avatar
remington870
Moderaattori
 
Viestit: 721
Liittynyt: Ma Heinä 03, 2006 8:10 pm
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

Re: Ihmeelliset tapaukset, jotka ovat jääneet mieleen...

Kirjoittaja Makkeeee päivämäärä Ke Kesä 06, 2012 6:57 pm

Sama juttu itsellä on ollut verkossa koskelonpoikanen ja uroshaahka sitten on näitä kun saa haukitärpin ja miettii että nyt onkin iso kiinni ja kalan haaviin saatuaan huomaa että koukut selässä tms. paikassa
Sako L57 .308
Toz 34 12/70

Makkeeee
Vakituinen kirjoittaja
 
Viestit: 89
Liittynyt: La Marras 13, 2010 6:11 pm
Paikkakunta: Pyhämaa


Paluu Heittokalastus ja vetouistelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Alexa [Bot] ja 0 vierailijaa