Yhteydenpito pihapiirissä
Yhteydenpito lähialueella liikkuviin perheenjäseniin

Kustannustehokas vaihtoehto matkapuhelimille
Erityisesti nuorison matkapuhelinlaskujen kurissa pitämiseksi PMR446 on hyvä vaihtoehto.

Yli internetin
Yli internetin kiinteiden yhteyksien yleistyessä yhteys tuttaviin, isovanhempiin, opiskelemassa oleviin lapsiin

Itkuhälytin
Ääniohjattuna (
VOX) PMR 446 -laitteita käytetään pikkulasten itkuhälyttiminä.

Ovipuhelimena
Ääniohjattuna (
VOX) PMR 446 -laitteista saa helposti toimivan ovipuhelimen

Autovahti
Äniohjattuna (
VOX) ja tupakansytytin laturilla varustettuna PMR 446 -laitteita voi käyttää autovahtina. Jos joku murtautuu autoon tai käynnistää auton, hälyttää ääniohjauksen käynnistämä radiolähetys omistajan.

Vanhuksen tai sairaan hoitamisessa
Laitteita voidaan helposti käyttää yhteydenpidossa kodin lähipiirissä.Vanhuksien käyttöön kannattaa hankkia mahdollisimman helppokäyttöiset laitteet, joissa on selkeä, suurikokoinen näyttö. Ääniohjattuna laite toimii, vaikka vanhus ei itse kykenisikään muutoin käyttämään laitetta.

Testeissämme sattui tilanne, jossa vanhusten käytössä olleet PMR -puhelimet eivät toimineet. Suvun nuoret vesat olivat kokeilleet puhelimia ja yrittäneet lopuksi palauttaa kanava-asetukset ennalleen. Heillä oli kuitenkin jäänyt huomaamatta, että toiseen laitteeseen oli jäänyt DCS selektiivikutsu ja toiseen CTCSS selektiivikutsu - Kanava-asetuksen näyttivät samoilta, mutta yhteyttä ei syntynyt.

Ruoka-aika
Kun ruoka on valmistumassa voidaan perheenjäsenet kutsua naapureista, tiluksilta tai vaikkapa ongelta syömään
.
Kotikäyttöön riittää esimerkiksi edullinen, helppokäyttöinen Alan 441. Sen ominaisuudet eivät kuitenkaan selektiivikutsujen puuttumisen vuoksi riitä erä- tai muuhun harrastekäyttöön.

Jos käyttäjiin kuuluu myös vanhuksia tai näköongelmista käärsiviä, kannattaa PMR446 puhelimen valinnassa kiinnittää huomiota myös näytön riittävään kokoon ja selkeyteen.