Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko
 Ohje   Haku   Käyttäjälista   Käyttäjäryhmät   Rekisteröidy   Käyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisään 
World Fly-Fishing Championships 2007, Simojoki

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Artikkelit Luonnossa.nettiin
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Kirjoittaja

Viesti

Hirvanen
Moderaattori


Liittynyt: 14 Hei 2006
Viestejä: 139
Paikkakunta: Suolahti

LähetäLähetetty: Pe Kes 22, 2007 1:47 am    Viestin aihe: World Fly-Fishing Championships 2007, Simojoki

Vastaa lainaamalla viestiä


Noniin, kisaurakka on nyt ohi. Omalle osalleni lankesi 2. sektorin 2. poolin valvojan rooli. Seuraavassa kooste kisojen kulusta tuolla minun poolilla.

Lauantai 16.6.
Ensimmäinen kisapäivä alkoi aamupalalla ennen seitsemää. Kello kahdeksan aikoihin saapui majoituksemme pihaan (Portimon koulu) linja-auto meitä toimitsijoita noutamaan. Jännittyneissä tunnelmissa alkoi matka pooleille. Sain avausjaksolle poolilleni Suomen Olli Toivosen, ja ennakkotietojen mukaan poolini oli erittäin kalaisa, joten tekemistä oli tiedossa. Saavuimme Ollin ja joukkueen kapteenin, Vainion Mikan, kanssa poolin rantaan jo varttia vaille yhdeksän. Jakson kun oli määrä alkaa kymmeneltä, oli heillä aikaa tutustua paikkaan. Olli oli jo tosin kalastanut samaa poolia edellisvuonna SM-kisoissa.

Kello kymmenen jakso sitten alkoi. Edessä oli kolme tuntia kovaa menoa. Ensimmäinen puolituntinen kului rauhallisissa merkeissä Toivosen heittäessä pintaperhoa. Ilman tulosta hän vaihtoi taktiikkaa alkaen nymfata. Jo alkoi kalaakin nousta. Kiirettä piti välillä Toivosen saadessa kalaa parhaimmillaan peräkkäisillä heitoilla. Raporttiin tuli loppujen lopuksi merkintä 21:stä harjuksesta, suurimman ollessa 38-senttinen.

Iltapäivän jaksolla poolilleni saapui Romanian Florin Fulea. Etukäteen tiesin tämän kaverin olevan melko kokematon kilpakalastaja, joten aamuisen kaltaista repimistä ei siis ollut luvassa. Varsin mukava ja ystävällinen romanialainen jäikin poolilla kolmeen kalaan.

Sunnuntai 17.6.
Sunnuntaina kisattiin vain aamupäivällä, tuttuun tapaan klo 10-13. Pooliarvonnassa tämän paikan oli saanut Hollannin Edward van der Heul. Hänestäkin näki jo bussista jäädessämme että aivan verenmaku suussa ei hänkään kisoissa ollut. Keski-ikäinen kalastusvälinetukkuri olisikin mieluummin jäänyt rannalle juttelemaan kalastuksesta ja maidemme kulttuurieroista kuin kalastanut. Vajaa tunti ennen jakson loppua hän kuitenkin sai kuin saikin kuparisen rikki, ja haavi nätin harrin mitattavaksi. Sai samalla hyvän tekosyyn istua rannalla kanssani kymmenminuuttisen juttelemassa...

Iltavapaat kuluikin meillä valvojilla pääasiassa kalastellen. Suurin osa väestä jäi Simojoelle, kun taas me erään oulaisten miehen kanssa suuntasimme auton kohti Rovaniemeä ja Vikaköngästä. Parin tunnin kalastuksen tuloksena itse sain kaksi 45-senttistä taimenta, kaverin vapauttaessa viisi 26-37 senttistä harria. Ihan mukavan oloinen paikka.

Maanantai 18.6.
Viimeinen kisapäivä. Aamujaksolle oli luvassa Kanadan John Nishi, ja tiesin että tänään kilpaillaan tosissaan. Kanukki ottikin homman todella vakavasti, hiipien rantapuskissa puuman lailla. Pian hän kuitenkin huomasi moisen olevan turhaa hommaa, ja siirtyi kahlaten kalastamaan syvempiä vesiä ja voimakkaampaa virtaa. Vaihto tuottikin tulosta, ja John alkoi saamaan pikkuhiljaa kaloja. Loppusaldo yhdeksän kalaa, seassa 41-senttinen joka jäi suurimmaksi pooliltani saaduksi.

Iltapäivä ja kisojen viimeinen jakso toi poolille Puolan Marek Walczykin, kokeneen konkarin, joten tiesin että nyt on tosi kyseessä. Marek oli neljän poolin jälkeen sijalla 2, ja kisaa johtanut fransmanni sai itselleen tähän asti kalattoman poolin. Marek aloitti kaikkien muiden tapaan pintaperholla saaden muutaman tärpin. Pian hänkin otti nymfivavan käteen ja siirtyi kovempaan virtaan. Puolen tunnin jälkeen oli ensimmäinen harjus rannalla mitattavana. Takaisin kahlatessaan Marek kääntyi minuun päin ja sanoi "Five fish to gold!". Monien isojen kisojen mies jatkoi rauhallista kalastustaan saaden pari kalaakin, karkuuttaen useita komeitakin. Olipa hänellä lohikin kiinni hetken aikaa. Viisi minuuttia ennen jakson päättymistä turhautuneen oloinen mies tartutti kalan. Varovaisen haavimisen jälkeen kala mittaukseen ja takaisin koskeen. Kahlatessaan Marek kääntyi jälleen takaisin minuun päin sanoen "Five minutes to gold!". Kun jaksoa ja koko kilpailua oli jäljellä 30 sekuntia, tartutti Puolan mies vielä komean 39-senttisen harrin. Välittömästi ajan umpeutumisen jälkeen hän leikkasi irti perhon johon tuo kuudes kala oli tarttunut ja ojenti sen minulle sanoen "This is for you, my friend. As a souvenir.". Lopputuloksissa selvisi että mikäli Walczyk ei olisi saanut tuota viime sekuntien kalaa, olisi hän jäänyt toiseksi. Ranskalainen sai kuin saikin kalattomasta poolista harrin. Näin sain kokoelmiin perhon jolla ratkaistiin vuoden 2007 maailmanmestaruus!

Kilpailijoilta saimme muutenkin muistoesineitä, kuten pinssejä, avaimenperiä ja kangasmerkkejä. Jakoivatpa skotit ja irlantilaiset pieniä viskipullojakin! Porukka oli mukavaa, niin kilpailijat kuin kanssatoimitsijatkin, ja kisat vietiin läpi suurin kehuin ja ylistyssanoin. Saatiinpa Suomeen joukkuepronssiakin! Siitä iso käsi koko joukkueelle! Kokonaisuudessaan kisat olivat siis suurmenestys, vaikkakin henkilökohtaisessa kisassa ei mitalisijoja tullutkaan.

Alla tuoreen maailmanmestarin, Puolan Marek Walczykin, poseeraus pari minuuttia voiton tuoneen jakson päättymisen jälkeen.Alla perho joka toi Puolan Marek Walczykille mestaruuden viime sekunneilla. Kyseessä siis sama yksilö!


_________________
Ääneseudun Perhokalastajat

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Artikkelit Luonnossa.nettiin Kaikki ajat ovat GMT + 5 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Etusivu Eräretkeily Metsastaminen Kalastaminen Saaliskaloja Päivitykset Galleria PalautePowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com

SoftGreen 1.1 phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005