Pitävästi paras kumisaapas - Nokian Grip
Nokian All Round -saappaat ovat koko perheen saapasmallisto. Ne valmistetaan niin otsonia kuin uv-säteilyäkin kestävästä kumiseoksesta. Mallistosta löytyvät yleissaappaat niin miehille, naisille kuin lapsillekin. Turvallisuusajattelumme näkyy jalkaan sopivuudessa ja hyvän pidon omaavissa pohjaratkaisuissa.

Nokian Grip yleissaappaan erikoisominaisuus on kitkapohja, joka antaa pitoa askeleeseen sekä kumiseoksensa että kuviointinsa ansiosta. Pito-ominaisuus on lähes kaksinkertainen verrattuna muiden yleiskäyttöön tarkoitettujen saappaiden vastaaviin ominaisuuksiin. Pohjan kuviointi ja muotoilu antavat askeleeseen rullaavuutta ja pitoa. Kannassa askeleen iskunvaimentimena toimivat kennosto ja pehmeä kumiseos. Lisäksi pitävä pohjakuviointi on helposti puhdistuva ja likaa kuljettamaton.

Lesti on suunniteltu suomalaisen jalkaan sopivaksi, riittävän tilava ja mukava jokapäiväisessä käytössä. Tilavuutensa ansiosta saapas on helppo pukea ja riisua. Välipohjassa on teräksinen lenkkirauta, joka parantaa pohjan kiertojäykkyyttä. Tukevuutensa ansiosta saapailla on hyvä ja tukeva liikkua, tämä vähentää myös selän rasittumista. Muotoiltu, irrotettava huopapohjallinen antaa lisätukea ja lämmöneristystä sekä sitoo kosteutta.

Helppokäyttöinen, miellyttäväpintainen ja kiristettävä tekstiilikaulus sulkee roskien sekä lumen pääsyn saappaan sisälle. Varrensuun ympäri kulkeva 3M®-heijastin lisää turvallisuutta ja näkyvyyttä pimeällä liikuttaessa. Kestävä, miellyttäväpintainen ja nopeasti kuivuva Nokian-vuorimateriaali lisää käyttömukavuutta.

Pitoa liukkaille keleille
Talven liukkaat kelit eivät aiheuta vaaraa ainoastaan autoilijoille, vaan myös lukuisat jalankulkijat liukastelevat sekä työ- että vapaa-aikanaan hankalilla keleillä. Liukastuminen onkin jalankulkijoiden yleisin tapaturma liikenteessä. Vuosittain yli 50.000 jalankulkijaa joutuu hakeutumaan hoitoon liukastumisvammojen takia. Liukastumiset aiheuttavat paitsi yhteiskunnalle huomattavia kustannuksia, myös yksilöille terveydellisiä vahinkoja, joiden vaikutusta ei voida rahalla mitata.

Liukastuminen voi olla myös kohtalokasta -14 henkilöä kuoli kaaduttuaan jäisellä kelillä vuonna 1999. Jalankulkija voi pienentää merkittävästi liukastumisriskiä. Tärkein pystyssäpysymistä auttava tekijä on oikeiden jalkineiden valinta." (Vakuutusyhtiöiden keskusliitto)

Näistä lähtökohdista on aloitettu uuden yleiskäyttöön suunnitellun kitkapohja saappaan kehitystyö. Tavoitteena on ollut kehittää kitkaominaisuuksiensa suhteen hyvä kitkapohja, joka antaa turvalliset edellytykset liikkua liukkailla ja märillä keleillä. Tavoitteenamme on ollut kehittää pitävä kumipohja ilman mekaanisia liukuesteitä, jotka ovat usein arkikäytössä hankalia käyttää.

Tuotteen kehitysprojektissa on ollut mukana Tampereen teknilliseltä korkeakoululta diplomityöntekijä, jonka työn perusteella kitkapohjan kumiseos ja pohjakuviointi on valittu. Kitkamittauksia on suoritettu TTKK:lla, TKK:n autolaboratoriossa ja Työterveyslaitoksella. Projektin lopputuloksena syntyneen saappaan pohjan kitkaominaisuudet täyttävätkin työjalkinestandardin EN345 vaatimuksen pohjien pidosta.

Tuotteen muotoilu on tehty yhteistyössä pohjoismaiden suurimman teollisen muotoilun toimiston Ed-Design Oy:n kanssa.

Lisätietoja:
Tuotekehityspäällikkö Tuire Erkkilä, Nokian Jalkineet Oy
Puh. (03) 256 34 424, 0400 832 650
[email protected]

Sivun alkuun