Ulkomaan reissulla

Käyttöoikeus
Ennen kuin otat PMR 446 -radiopuhelimet mukaan ulkomaanmatkallesi, on syytä tarkistaa onko laitteen käyttö luvallista tai esimerkiksi tiettyjen kanavien osalta rajoitettua kohdemaassa. Pari hyödyllistä linkkiä:

USA:sta Eurooppaan muuttavien on syytä huomata, että sikäläistä FRS - Family Radio Service -laitteita ei voi käyttää Euroopassa. PMR 446 on FRS:n eurooppalainen vastine.

Ulkomaan matkapuheluliikenteen kustannukset
Kun ryhmä suomalaisia on ulkomailla, tulee matkapuhelinliikenteestä yllättävän paljon kustannuksia. Varsin helposti viikon reissun aikana matkapuhelimen kustannuksia kertyy yli 100 euroa / henkilö. Suurin osa kustannuksista syntyy, kun henkilöt soittelevat suomalaisen operaattorin kautta toisilleen. Jos majoituspaikat ja tutustumiskohteet ovat lähellä toisiaan, olisivat PMR -laitteet todella edullinen vaihtoehto matkapuhelimille. Laitteiden hinta tulee säästettyä jo parin ulkomaan reissun aikana! Toki matkapuhelimiakin tarvitaan, kun ollaan PMR -laitteiden kantaman ulkopuolella tai on tarve soittaa henkilöille, joilla ei ole PMR -laitetta mukanaan.

Yli internetin PMR 446:lla?
Yli internetin myös ulkomaanpuhelujen osittaiseksi korvaajaksi?
PMR 446 laitteita voidaan kytkeä myös PC:n äänikortin ja sopivan ohjelmiston avulla internettiin.
Lisätietoja