Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko
 Ohje   Haku   Käyttäjälista   Käyttäjäryhmät   Rekisteröidy   Käyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisään 
Pelastuspuvut

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Heittokalastus ja vetouistelu
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Kirjoittaja

Viesti

SiteAdmin
Site Admin


Liittynyt: 27 Kes 2006
Viestejä: 570

LähetäLähetetty: Ma Hei 03, 2006 5:32 pm    Viestin aihe: Pelastuspuvut

Vastaa lainaamalla viestiä


Pelastuspuku kalastajalle ja metsästäjälle
Pelastuspuku tulisi löytyä jokaisen veneilijän päältä kevään ja syksyn kylmillä ilmoilla. Turvapuku mahdollistaa vesillä liikkumisen ympärivuotisesti säällä kuin säällä. Pelastuspuku eli kuivapuku pitää kantajansa kuivana ja toimintakykyisenä veteen pudotessaan. Näin veden varaan joutuneella on suuremmat mahdollisuudet selvitä onnettomuustilanteesta hengissä.

Märkä iho johtaa tunnetusti lämpöä selkeästi enemmän kuin kuiva. Kylmään veteen pudonneelle suuri lämmönhukka aiheuttaa muutamassa minuutissa toimintakyvyn menettämisen. SeaHorse 5110-puvun ansiosta selviää nolla-asteisessa vedessä noin 2 tuntia ja vieläkin pidempään, mikäli käytät sen alla esimerkiksi Thinsulate -aluspukua, jonka eristyskyky on havaittu erinomaiseksi. On myös tärkeää hankkia pukuun sopivat neopreeni-käsineet ja -lämpöhuppu.

Admin, Admin

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

SiteAdmin
Site Admin


Liittynyt: 27 Kes 2006
Viestejä: 570

LähetäLähetetty: Ma Hei 03, 2006 5:33 pm    Viestin aihe: Pelastusliivin käytöllä lisäturvallisuutta

Vastaa lainaamalla viestiä


Pelastusliivit käyttöön
Pelastuspuvun kanssa tulee aina käyttää pelastusliiviä, sillä puvussa ei ole kellukkeita. Vaatekerroksiin jäänyt ilma kyllä kannattaa sinua kohtuullisen hyvin, mutta pelastusliivien avulla pysyt varmemmin pinnalla. Nykyään myydään myös pelastusliivejä, jotka on suunniteltu kääntämään käyttäjänsä oikeinpäin. Näin tajuntansa menettäneelläkin on mahdollisuus selviytyä. Pelastusliivien sijaan voit myös käyttää kevyttä ja huomaamatonta paukkuliiviä.

Onnettomuuden sattuessa on elintärkeää saada nopeasti apua. Jokaisen pelastuspuvun käyttäjän taskusta tulee löytyä hätäraketti tai soihtu. Kylmästä vedestä on pyrittävä mahdollisimman nopeasti pois, esimerkiksi kiipeämällä kaatuneen veneen päälle. GSM -puhelimen ja GPS -laitteen paikka on rintataskussa. Ne on kuitenkin syytä suojata vesitiiviisti.

Admin, Admin

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

SiteAdmin
Site Admin


Liittynyt: 27 Kes 2006
Viestejä: 570

LähetäLähetetty: Ma Hei 03, 2006 5:33 pm    Viestin aihe: Gore-Tex ja materiaaliominaisuudet

Vastaa lainaamalla viestiä


Makuuasennossa veden aiheuttama paineshokki vaikuttaa tasaisesti kehoon. Näin vältyt siis verenkiertohäiriöiden muodostumiselta. Tässä asennossa selviydyt vedessä kaikkein pisimpään.

Gore-Tex kalvo ja vesitiiviys
Ursuit -pelastuspuvut valmistetaan Gore-Texistä, joka hengittää ulospäin ja samalla estää veden pääsyn sisäänpäin. Gore-Tex-kalvo kestää melkoisen vedenpaineen, päästämättä vettä sisään. Saman aikaisesti se päästää vesihöyrymolekyylejä ulos. Kankaan ohella kaikki saumat ja vetoketjut ovat vesitiiviit. Vesi ei myöskään pääse sisään ranteiden eikä kaulan kohdalta, jotka on valmistettu sileästä neopreenikumista. Pelastuspuvun kanssa on syytä noudattaa kerrospukeutumisen periaatetta. Näin kehosta erittynyt kosteus pääsee siirtymään vaatekerroksesta toiseen kulkeutuen lopuksi päällyspuvun läpi ulkoilmaan. Pelastuspuvun kanssa tulisi myös uida pieni lenkki neljän viikon välein, jotta mahdolliset reijät havaitaan ajoissa. Hyvin huollettu pelastuspuku on vuosia kestävä henkivakuutus.

Kaikki pukumallit saa halutessa sukilla. Sukkien huono puoli on, että vapaaehtoinen vedessä kahlaaminen jää pois päällimmäisen jalkineen kastuessa - mikä tahansa jalkine on aika raskas, kun se kastuu vaikka jalka kuivana pysyisikin.

Admin, Admin

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

SiteAdmin
Site Admin


Liittynyt: 27 Kes 2006
Viestejä: 570

LähetäLähetetty: Ma Hei 03, 2006 5:34 pm    Viestin aihe: SeaHorse-malli ja turvallisuutesi

Vastaa lainaamalla viestiä


Sea Horse 5110 soveltuu hyvin yleispuvuksi vesille, vetouisteluun, perhokalastukseen, pilkkimiseen sekä purjehdusmatkoille. Vihreän värinsä ansiosta puku on löytänyt tiensä myös metsästäjien ja lintubongareiden käyttöön. Nyt riistan hakeminen myös vedestä onnistuu ilman koiraa taikka venettä.

Heittokalastuksen yhteydessä uistimen koukut saattavat tehdä reikiä pukuun. Tällaisten pienten reikien paikkaaminen on helppo suorittaa itse. Paikkaamisessa tarvittavat tarvikkeet tulevat puvun mukana. Suuremmat repeämät on kuitenkin syytä jättää valmistajan paikattavaksi.

Kyse on omasta turvallisuudestasi
Turkulaisen Ursuk Oy:n valmistama SeaHorse 5110 -pelastuspuku on suunniteltu nimenomaan Suomen olosuhteisiin. Tällaisissa viileissä olosuhteissa on syytä panostaa turvalliseen vesilläliikkumiseen. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton tietojen mukaan Suomessa hukkui vuonna 2002 yhteensä 179 ihmistä. Se on 12 enemmän kuin vuonna 2001. Kotimaisen pelastuspuvun hankinta on kannattava sijoitus – onhan kyse omasta tai muiden perheenjäsenten turvallisuudesta. Samalla perheen naisväki voi olla huoletta kotona, kun tietää kalamiesten tai purjehtijoiden olevan kunnossa.

Materiaalit ja ominaisuudet
Materiaalina hengittävä ja kulutuskestävä Gore-Tex® -kolmikerroslaminaatti. Saumarakenteena kaksoisommel ja 100 %:n vesitiivis teippaus. Heijastinvarustus on laivavarustedirektiivin mukainen. Puvun väri on vihreä.

Rannemansetit ovat sileää neopreenikumia. Ne lämmittävät rannetta kylmissä olosuhteissa. Kaulamansetti on sileää neopreenikumia, joka suojaa kaulaa kylmissä olosuhteissa. Roiskesuojalla varustettu tuulihuppu. Hupusssa on kuminauha, joka estää lipan valumisen silmille. Tilavia reisitaskuja on 2 kpl (tarrakiinnityksellä), yksi rintatasku, jossa on vetoketju ja tarrakiinnitys. Taskusta on pilli ja huoltosarja. Lämpökäsineet ovat neopreenikumia (5-sormiset, tarrakiinnityksellä. Lämpöhuppu 3 mm neopreenikumia.

Polyuretaanisaappaat: leveälestinen malli, hyvä pohjan pito liukkailla pinnoilla, polvivahvikkeet, takamusvahvikkeet, kuivavetoketju vasemmalta olkapäältä oikealle lantiolle. Teleskooppivyötärö: sisäänrakennetut olkaimet ja haararemmi, eripituisilla henkilöillä on mahdollisuus käyttää samaa pukua tuotteen ergonomisten ominaisuuksien kärsimättä.

Admin, Admin

Takaisin alkuun

Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti

Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Luonnossa.net -palvelu Foorumin päävalikko -> Heittokalastus ja vetouistelu Kaikki ajat ovat GMT + 5 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Etusivu Eräretkeily Metsastaminen Kalastaminen Saaliskaloja Päivitykset Galleria PalautePowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com

SoftGreen 1.1 phpBB theme by DaTutorials.com
Copyright © DaTutorials 2005